Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, mahkeme kararı sonucunda Güvercinlik ilkokuluna müdür olarak atanan üyesine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

2014 yılında yayınlanan yönetmelik ile beraber görev süresi uzatılmayan ve o tarihten bu tarafa yaklaşık 3 yıldır hukuk mücadelesi veren Öğretmen Adnan Yıldız'ın beşinci mahkeme kararı sonucunda Güvercinlik ilkokuluna atanması ile beraber okula bir ziyaret gerçekleştiren Türk Eğitim-Sen Nevşehir şube başkanı Uğur, yeniden göreve atanan üyesi ve aynı zamanda yönetim kurulu üyesi adına duyduğu sevincini belirtti.

Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Güvercinlik ilkokuluna hayırlı olsun ziyareti gerçekleştiren Şube Başkanı  Uğur, "Biz üyelerimize yapılan her türlü haksızlıkla bugüne kadar bu şehirde kesintisiz bir şekilde mücadele ettik. Arkadaşlarımız başarılı bir yöneticiliklerinin ardından görev süreleri uzatılmayarak öğretmenliğe döndürülmüş bizlerde 2014 yılında başlatılan ve bugüne dek sürdürülen mücadele çerçevesinde yargının verdiği lehte kararlar ile birlikte üyemiz okul müdürlerini göreve iade ettirmekteyiz. Bu bağlamda çok kıymetli bir eğitimci ve yönetim kurulu üyemiz olan Adnan Yıldız’da yeniden idareci olarak bir okulumuza atandı. Kazandığı mahkemelere rağmen müdürlük görevine iade edilmeyen az sayıda okul müdürümüz kaldı. Gönül isterdi ki, uzun bir yargı mücadelesi yerine, idarecilerin olaylara tarafsız bir gözle ve liyakat ölçüsüne bakarak bu kıymetli yöneticilerimizi o günün şartlarında değerlendirerek yöneticiliklerinden Nevşehir eğitim adına faydalanmaları isterdik” dedi.
Okul müdürü olarak atanan Adnan Yıldız ise; Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur'a ve yönetim kurulu üyelerine nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkür ederken,  "Bizim görev süremizin uzatılmadığı günden bu güne kadar gerek hukuki desteğini, gerekse idari rehberliğini ve desteğini bizden hiçbir zaman esirgemeyen, hakkımızı almamız için canla başla gece gündüz çalışan Mustafa Uğur başkanıma ve yönetimine sonsuz teşekkür ediyorum. Yapılan mücadele sonucunda tekrar sorumluluğu ağır bir göreve geldik. Bunun farkında olarak devletimize ve milletimize küsmek yerine hizmet etmek, çocuklarımızı geleceğe hazırlamak yeminimizdir" diye konuştu.