TOPAÇ KÖYÜ ORTAOKULU’NDAN AB PROJESİ

                                                                TOPAÇ KÖYÜ İLKÖĞRETİM OKULU HIZ KESMİYOR….

KÖYÜMÜZ OKULUNA “AB DESTEĞİ”

Geçen ay içerisinde üzücü bir trafik kazası ile iki öğretmenini kaybeden hale hazırda bu kaza neticesinde tedavisi süren öğretmenleri bulunan ama tüm olumsuzluklara rağmen Eğitim öğretimde köyümüz okulu hız kesmiyor…     
                                                              
Ve büyük bir projeye imza atmak üzere...

Köyümüz (Topaç) Ortaokulu’nun ortak olduğu Yunanistan koordinatörlüğünde hazırlanan ‘Avrupa’da Hikâyeler Aracılığıyla Farklılıklar İçinde Birlik’ adlı proje AB desteği almaya hak kazandı. 2 yıl sürecek projede 14 öğretmen ve 4 öğrenci yurt dışında projeyle ilgili çeşitli toplantı ve eğitim faaliyetlerine katılacaklar.

Topaç Köyünde faaliyet gösteren Topaç Ortaokulu’nun ortak olarak yer aldığı Yunanistan koordinatörlüğünde hazırlanan AB projesi kabul edildi. Türkiye Ulusal Ajansı’nın 2014 teklif çağrısı döneminde kabul edilen AB hibe destekli ‘Avrupa’da Hikayeler Aracılığıyla Farklılıklar İçinde Birlik’ adlı projeyle katılımcı ülkeler, ülkelerindeki hikaye, masal ve efsanelerle ilgili ortak çalışmalar yürütecekler. İtalya, İspanya, Portekiz, Litvanya ve Bulgaristan’ın da ortak olarak yer aldığı proje 2 yıl sürecek. Projede görev alması kesinleşen öğretmenler Cihan ŞEN, Sinan ERTAŞ, Asım DURGUN, Sezai MERMİ, Demet KILIÇ, Serkan KARTALOĞLU ve Yusuf AKSU toplamda 5 ülkede (Yunanistan, Bulgaristan, İtalya, Litvanya, Portekiz) eğitim öğretim faaliyetlerine ve toplantılarına katılacaklar. Topaç Ortaokulu’ndan 2’şer öğrenci de Portekiz ve Yunanistan’daki projeyle ilgili eğitim öğretim faaliyetlerinde yer alacaklar. Projeyle Avrupada’ki hikâyeler, masallar ve efsanelerle ilgili etkinlikler düzenlenerek kültürel çeşitlilikler içindeki benzerliklere dikkat çekilecek. Böylece öğrencilere ve okula Avrupa boyutu kazandırılarak her konuda kendine güven konusunda gelişmeleri sağlanarak eğitim ve öğretimin kalitesininin artırılması ve eğitim öğretim seviyesinin maksimuma getirilmesi planlanıyor.

Topaç Ortaokulu Müdürü Asım DURGUN ; 2014-2016 dönemi için Nevşehir genelinde projesi kabul edilen 4 okuldan biri olduklarını belirtirken ‘Okulumuzun ilk Avrupa Birliği Projesi olması, okulumuza Avrupa boyutu kazandırılması açısından okulumuz ve köyümüz için büyük bir başarı.  Topaç Ortaokulu olarak projeye katkı sağlayan başta okulumuz İngilizce Öğretmeni Cihan ŞEN olmak üzere tüm emeği geçenleri tebrik ediyorum.’ dedi.

Köyümüz adına bizlerde; bu projede emeği geçen öncelikle Cihan ŞEN hocamıza ve diğer öğretmenlerimize Avrupa ve dünyaya Köyümüzü ve Köyümüz Okulunun sesini duyurdukları için Teşekkürü borç biliyoruz her zaman yanlarındayız el ele gönül gönüle….

 

                                                                FİB HABER  -   ADNAN YILDIZ