Topaklı Ortaokulu öğrencileri tarafından TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlendi.
Avanos-Topaklı Ortaokulu öğrencileri tarafından yıl boyunca hazırlanan 30 proje sergilendi. Güneş enerjisi ile soğutma sistemi, Bisiklet ile üretilen elektrik enerjisi, Kuluçka makinesi, Islanmayan Ayakkabının sergilendiği fuarda, öğrencilerin yenilikçi projeleri geleceğe ışık tuttu.

Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN, TÜBİTAK’ın katkıları ile hazırlanan projelerin öğretmen ve öğrencilerin araştırmaları üzerinde büyük ivme kazandıracağına belirtti. Eldivan, "eğitim alanında bize düşen görev de onlara, yetişecekleri ortamı sunmak ve yol göstermektir.

Bu tür etkinlikleri çok önemsiyoruz ve devam etmesini temenni ediyoruz. Okulumuzun başarısı ile fuarın hazırlık ve ortaya çıkışında emeği geçen okul müdürümüz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum’’ dedi. Kaymakam Mustafa ELDİVAN, ayrıca proje yürütücüsü ve koordinatörü Nuray Yurttaş ve Okul Müdürü Hülya İyideli’ye çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Yapılan Bilim Fuarı programına Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Taşçı, TÜBİTAK gözetmeni Ali Gözütok ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Haber: İlbay METİN