Ortaöğretime devam etmekte olan öğrencileri temel ve sosyal bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Coğrafya, Psikoloji, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı  ve Tarih dallarında ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI düzenlenmektedir. 

Tübitak – 2204 Ortaöğretim öğrencileri araştıra projeleri yarışmasında İlimiz bazında gerek başvuru sayısı gerekse bölge sergisine davet edilen proje sayılarında büyük artış gerçekleşmiştir.

2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılında 35 olan başvuru sayısı 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılında %88 artışla 66 ya ulaşırken, 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılında bölge sergisine davet edilen 100 projeden 7 si Nevşehir’e ait iken bu sayı 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılında %85 artış sağlayarak 13 e ulaşmıştır. İlimize ait projelerin 8 i Özel Altınyıldız Eğitim Kurumları’na, 3 ü Merkez Mesleki Teknik Anadolu Lisesine, 1 i H.Avni İncekara Fen Lisesine ve 1 i  Acıgöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine aittir.

Başvuruda bulunan ve bölge sergisine davet edilen başta proje sahibi öğrencilere, danışman öğretmenlere, idarecilere, Tübitak İl Koordinatörü Orbay ÖZCAN’a, İl Çalışma Grubu üyeleri Muhammed Ali ERMAN ve Evren KARAKUŞ’a katkılarından dolayı teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

Sergi için gerekli bilgilere http://www.tubitak.gov.tr/tr/yarismalar/icerik-arastirma-projeleri-yarismasi linkinden ulaşabilirsiniz.

Bölge Koordinatörlüğü tarafından sergilenmesi uygun bulunan projeler ekte sunulmuştur.

 

Ek için Tıklayınız.