TÜBİTAK VE DAMAT İBRAHİM PAŞA ANADOLU LİSESİ’NİN BİRLİKTE YÜRÜTTÜĞÜ ÇALIŞMA SONUCU ACIGÖL İLÇESİ’NDE BİLİM FUARI DÜZENLENDİ

Söz konusu tarihlerde gerçekleşen bilim fuarına Acıgöl ve Acıgöl’e bağlı köylerde bulunan ilk, orta ve lise düzeyindeki öğrenciler ve öğretmenlerin katılımı sağlandı. Ayrıca Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği, Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji bölümü öğrencileri ve öğretim üyeleri okulumuzu ziyaret etti.

11 Mayıs 2015 saat 10:00’da yapılan açılış törenine ilçe milli eğitim müdürü Sayın Rüstem ACAR, kaymakam Sayın Mustafa ÇAKIR, belediye başkanı Sayın Ercan ERTAŞ, ilçe emniyet müdürü ve vatandaşlar katılmıştır.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında desteklenen projemizde 47 öğrenci projelerini sunmuş bunlara ek olarak 10 yardımcı personel görev yapmıştır. 28 farklı projenin sergilendiği fuarımızdaki tüm projelerin danışmanlığını biyoloji öğretmeni Kurtuluş ATLI yapmıştır. Bilim fuarımızı 5 gün içinde 800 kişi ziyaret etmiştir. Elde ettiğimiz ziyaretçi sayısı bilim fuarımızın amacına ulaştığının en iyi göstergesidir.

Bilim Fuarımızı Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümünden Doç. Dr. Ali MEYDAN, Yrd. Doç. Dr. Emel ATLI ve Yrd. Doç. Dr. Mahmut POLAT ile beraberlerindeki 50 öğrencinin yanı sıra, Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji bölümünden Doç. Dr. Zübeyde KUMBIÇAK ile beraberindeki 30 öğrenci de ziyaret ederek daha geniş kitlelere ulaşmamıza yardımcı olmuştur.

TÜBİTAK desteğiyle gerçekleşen bu proje ile çok daha fazla öğrenciye ulaştık ve onları bilimin eğlenceli yönü ile tanıştırdık. Öğrencilerimiz de sunumlarını yaparken bilimle uğraşarak öz güvenlerini tazeledi, her şart altında bilim yapılabileceğine inandı. Bu güvenle önümüzdeki yıl da yeni bir bilim fuarı düzenlemek için hazırlıklara başladık.

Ayrıntılı Bilgi İçin:

Kurtuluş ATLI (Proje Yürütücüsü) Biyoloji Öğretmeni

Tel : 0 505 371 53 86

E- posta: [email protected]

 

Zeynel KOLUTEK (Okul Müdürü)

Tel: 0 384 311 20 33