TÜGVA Nevşehir Eğitim Koordinatörü Mustafa ÖZ ve TÜGVA gönülleri Mustafa Kaymaz, Yasin Saykılı, Mehmet Berat Tural İmam Hatip Lisesini ziyaret ederek öğrencilere yönelik bir program düzenlediler.    

 Türkiye’nin en genç ve gençlerden oluşan vakfı Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Nevşehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette Tügva Nevşehir Eğitim Koordinatörü MUSTAFA ÖZ  ve Tügva gönüllüsü Mustafa kaymaz Yasin Saykılı Mehmet Berat Tural okul müdürümüz Senem Aydoğan hanım efendi tarafından karşılandılar. Karşılıklı yapılabilecek faaliyetlerin de konuşulduğu istişare sonrasında okul konferans salonuna geçildi ve ‘Mümin Kadın Sağlam Yarın’ başlıklı sunum gerçekleşti. Açılış  konuşmasında okul müdürümüz Senem Aydoğan hanımefendi bu tür çalışmaları önemsediğini, hele ki kendi öğrencilerinin bir vakfı temsil ederek okuluna gelip böyle bir gayrette olmalarından dolayı çok mutlu ve memnun olduğunu açıkça ifade ettiler. Eğitim Koordinatörü Mustafa Öz kısaca tarihimizin büyük tablolarına ve bu tablolardaki kadın gerçekliğine dikkat çekti. Mustafa Kaymaz okuduğu Kuran-ı Kerim ile gönüllerimizi mest etti. Yasin Saykılı yaptığı kısa meal tefsir sunumunda kurana ne kadar ihtiyacımız olduğunu hissettirdi bir kez daha. Ve son olarak ‘Mümin Kadın- Sağlıklı Yarın’ konuşu konuşmasını gerçekleştirmek için Mehmet Berat Tural söz aldı.

Sahabelerle  irtibatızın iyi ve derin olmasından rol model belirlemedeki kriterlere kadar özellikle kadın sahabeler üzerinden örnekler ve dersler çıkaran Tural dikkatlerden kaçan tablo ve siyer bilgileriyle tanıştırdı bizleri. Nesibe Bint  Kab’ın nasıl peygambere muhafızlık yaptığını, Fatıma Bint Hattabın nasıl ömeri ömerleştirden asıl faktör olduğunu, Hint Bin utbe nin hz Hamzanın ciğerlerini dişleyen kadın olmasından çok daha farklı boyutları olduğunu, asiyeleşmek zorunda olduğumuzu ifade ettiler. Sahabe dediğimiz kitlenin yetişmesindeki iki mühim isimden ikincisinin hz. Hatice olmasının bizler tarafından çok iyi kavranması  gerektiğinin altı çizildi.

Programda son olarak öğrencilerle konuşmacı Mehmet Berat arasında soru cevap ve sunumdan ne anladıkları konuşuldu.

Senem Aydoğan hocamızın Tügva ailesine teşekkürüyle programımız son buldu.