Üniversitemiz Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından Turizm Fakültesi bahçesinde düzenlenen ‘Limonata Şenliği’ne; Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emir Erden, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Seyfeli, Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tuncay Bülbül, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın, Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Lütfi Buyruk, akademik ve idari personelle birlikte öğrencilerin yanı sıra Nevşehir halkının yoğun katılımı oldu.

Şenliğinin açış konuşmasını yapan Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Lütfi Buyruk, Nevşehir Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatı Bölümünün Türkiye genelindeki devlet üniversiteleri arasında ilk açılan bölüm olma özelliğini taşıdığını belirtti. Buyruk, ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettikleri derecelerin yanı sıra her sene düzenlenen gastronomi şenlikleriyle de mütevazi bir bölüm olduklarını ifade etti. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından yapılan pastanın da Nevşehir’de bugüne kadar yapılan en büyük pasta olma özelliğini taşıdığını söyleyen Buyruk, konuşmasının sonunda şenliklerin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emir Erden ise konuşmasında, “Öğrencilik yalnızca ders görmek değil, aynı zamanda diğer öğrencilerle kaynaşmaktır. Onun için bu akşamın ayrı bir önemi var. Öğrencilerimiz tüm üniversite ile kaynaşabilmek için ve tüm Nevşehir ile bütünleşebilmek için bu şenliği düzenlediler. Ben buradan emeği geçenlere ve davetimize katılanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Şenlik Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları tarafından düzenlenen  ‘Limonata Şenliği’nde en uzun portakal soyma yarışması ve yoğurtta para bulma yarışması düzenlendi.

Düzenlenen yarışmalarda renkli görüntüler ortaya çıktı.

30 Metrelik Yaş Pasta

Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Ahmet Kaya ve bölüm öğrencileri tarafından 30 metrelik yaş pasta yapıldı.

Meraklı bakışlar arasında yapılan pasta daha sonra yanında zerde tatlısı ve limonata ile şenliğe katılanlara ikram edildi.

Şenlik sonunda öğrenciler çalınan müzikler eşliğinde doyasıya eğlendi.