Nevşehir Dedeman Kapadokya Hotel’de düzenlenen panele, Nevşehir Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Çetin Pekacar, Turizm Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Zeynep Aslan, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesimi Aktaş, Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Tahsin Aktaş, Nevşehir Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ersan Kabalcı, Turizm İl Müdürü Veleddin Birsöz, üniversitemiz akademik ve idari personeli, kamu kurum ve özel sektör temsilcileri ile öğrencilerin yanı sıra yoğun bir katılım gerçekleşti.

Açış konuşmasını Vali Yardımcısı Nuri Ateş’in yaptığı panelde dünya, Türkiye ve Kapadokya turizmi çok yönlü bir şekilde ele alındı. Oturum başkanlığını Turizm Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Zeynep Aslan’ın yaptığı ve iki bölümden oluşan panelde Üniversitemiz Turizm Fakültesi akademik personellerinden Arş Gör. Zeynep Çokal “Dünya Turizmine Genel Bir Bakış”, Arş Gör. Meral Onur “Türkiye Turizminin Arz ve Talep Analizi”, Arş. Gör. Yusuf Karakuş “Kapadokya Turizminin İstatistiksel Analizi” ve İndigo Group Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Tosun ise “Kapadokya Bölgesi Turizm Faaliyetlerinin Sürdürülebilirliği” konularında katılımcıları bilgilendirdi.   

Dünyadaki turizm hareketliliğinin sürekli bir artış gösterdiğine ve bu artışla birlikte turizm alanında dünyada büyük bir rekabetin yaşandığına değinilen panelde, Türkiye turizminin güçlü ve zayıf yanlarının iyi belirlenmesi ve buna göre önlemler alındığı takdirde ülkemiz turizminin hak ettiği yere gelebileceği ifade edildi. Ayrıca Nevşehir’in ülke turizminde önemli bir konumda olduğu vurgulanarak Bölgede turizm faaliyetleri açısından yaşanan sorunların çözülmesiyle Nevşehir’in turizm anlamında hak ettiği yere gelebileceği belirtildi.

Panel, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.