24 yıl  önce Ulu bir Çınar'ın emri, bir avuç inanmış insanın emekleri ile kurulan Türk Eğitim-Sen, geçen 24 yıl içerisinde günden güne gücünü artırmış, etkili ve yetkili olabilmek adına çetin yolları bir bir aşarak bugüne ilkelerinden ödün vermeden güçlenerek gelmiştir.
 
Muhakkak ki haklılık, doğruluk ve millilik kendini duyuracağı gür ve güçlü bir sesi geçmişten beri aramış, bu ses eğitim çalışanları adına Türk Eğitim-Sen olarak vücut bulmuş, ilkeli, onurlu ve kararlı eğitim çalışanlarının var ettiği Türk Eğitim-Sen; ahlakla yazılmış, cesaret ve hamiyetle mühürlenmiş, fedakârlıklarla süslenmiş, atılganlık ve ileri görüşlülükle perçinlenmiştir.  
 
İlkeli, onurlu ve kararlı sendikacılığın tek adresi olmak adına "yılmadan" ve "yıkılmadan" mukaddes mücadelesini sürdüren Türk Eğitim-Sen, yalnızca "başaracağız" parolası ile markalaşmış, markalaşmasını sürdürürken de saflarını sıklaştırmak için koltuklardan değil alanlardan sendikacılık yapılacağını da tüm Türkiye'de olduğu gibi Nevşehir'de de kanıtlamıştır.
 
Bu markanın altında birlik ve kardeşlik duyguları, dostluk ve dayanışma hasletleri varlığını geçmişten bugüne dek canlı bir şekilde korumuş ve korunan değerler ışığında mücadele azmini de diri tutmuştur.
 
Bu markada ayrımcılık yapmak, sarı sendikacılığa heves etmek, yandaşları kayırarak ilerlemek, devletin kaynaklarını peşkeş çekmek, ulufe dağıtır gibi millet emanetini heba etmek yoktur. Bu markada bilakis, özveri ve fedakârlıklarla eğitimin ve eğitimcilerin sıkıntıları çözme iradesi, gece gündüz demeden çalışma ve başarma kararlılığı vardır.
 
İlkeli, onurlu ve kararlı sendikacılığının 24. gurur yılını Nevşehir'de de 1575 üyesi ile yaşayan Türk Eğitim-Sen, 24 yıllık sendikacılık mazisini karartacak, şehit öğretmenlerin kemiklerini sızlatacak, gazilerin boynunu bükecek en ufak bir karakter kırılması veya şahsiyet erozyonu yaşamadan sendikacılık yapılacağının da tek örneği olmuştur.
 
Türk Eğitim-Sen'in Nevşehir'de başkalaşmasını ve yanlışlara boyun eğmesini umanlar, milletimize ve eğitim çalışanlarımıza verdiğimiz sözleri unutmamızı isteyenler 24 yıl içerisinde doğal olarak hayal kırıklığına gömüldüler ve başkalaşma arzularını başka mecralarda sürdürdüler. Başka mecralara koşanlar, bizlerden kopanlar ve kopmak için bahane arayanlar unutulmamalıdır ki Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi, koltuk ya da makam kazanmak için sahip olduğu ve sahip çıktığı değerlerden, ahlaki kaidelerden dün olduğu gibi bugün de taviz vermeyecek ve aksi tutumda olanlarla da mücadelesini kararlılıkla yürütecektir.
 
Özgürlüğün lafta kaldığı, demokrasinin yalnızca sözde hatırlandığı ortamlarda Türk Eğitim-Sen; ezilenin, haklının ve doğrunun sesi olmaya devam edecek, salonlardan meydanlara kadar gür bir şekilde varlığını kanıtlamaya, eğitimcilere ses ve nefes olmaya 24 yıldır olduğu gibi bundan sonra da kadroları ile devam edecektir.
 
Bu duygu ve düşüncelerle Türk Eğitim-Sen'in 24 yıllık mücadelesine emek vermiş başta yöneticilerimiz ve üyelerimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyor, önümüzdeki süreçte sendikacılığın ahlaki bir temele dayanacağı, ucuz sendikal söylem ve vaatlerin eğitim çalışanlarını aldatma imkânı bulamayacağı yeni ve milli bir anlayışın tüm eğitim camiasında hâkim kılınmasını arzuluyor, saygılar sunuyoruz.