27 Ağustos 2016 tarihinde Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur ve Nevşehir Şubesi yöneticilerinin de katılımıyla Ankara'da temeli atılan Ömer Halisdemir Yüksek Öğrenim Yurdu, aradan geçen bir yıl içerisinde tamamlandı ve bu eğitim/öğretim yılında üniversite öğrencilerine hizmet vermeye başlayacak.
Türk Eğitim-Sen üyelerinin Ankara'da üniversite okuyan çocukları için yaptırılan yüksek öğrenim yurdunun bu eğitim/öğretim dönemi öncesinde açılacağını vurgulayan Mustafa Uğur, "Genel Başkan Yardımcımız Musa Akkaş'ın açıklamaları ışığında ifade edebilirim ki yurdumuzda öncelikli olarak üyelerimizin çocukları, yer kalması halinde de +200 TL ödemek şartıyla üye yakınlarımızın çocukları kalabileceklerdir. Yurdumuzda sabah kahvaltısı ve akşam yemeği fiyatın içerisinde olacak ama şunu özellikle belirtebilirim ki yurt fiyatımız hem özel yurtların hem de diğer vakıf ve dernek yurt fiyatlarının çok altında olacaktır" şeklinde konuştu.
11 katlı yurdun kapasitesi ile ilgili de bilgi veren Uğur, "Yurdumuzda her katta 2 kişilik 2 oda toplamda 22 oda ve toplamda 44 öğrenci, her katta 3 kişilik 12 oda toplamda 132 oda ve toplamda 396 öğrenci, her katta 4 kişilik 2 oda toplamda 22 oda ve toplamda 44 öğrencimiz kalacaktır. Kısacası her katta 16 oda ve 48 kişi kalacak, toplamda ise 528 öğrencimiz yurdumuzdan faydalanacaktır" dedi.
 
Kız ve erkek öğrencilere hizmet verecek yurtta kız ve erkek  öğrencilerin girişlerinin, yemekhane ve kantin kısımlarının ayrı olacağını belirten Uğur, yurdun Ankara Adliyesi ek binası karşısında yer aldığını ve açık adresinin ise  Anafartalar mah Kazımkarabekir cad no:136 olduğunu belirtti.