Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanlığının görevden alınan okul müdürleri konusundaki yargı mücadelesi aralıksız devam ediyor.
Konuya ilişkin Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanlığından yapılan açıklamada; “Görevden alınan okul müdürlerimizin mağduriyetini gidermek için gittiğimiz Kayseri İdare Mahkemesi üç yeni karar daha çıkardı. Bu seferki  kararları  veren 2. İdare Mahkemesi,  Görevden alınan  üç okul müdürümüz  hakkında vermiş olduğu karar ile hiç bir yoruma  gerek kalmaksızın ilgili okul müdürlerine 75 puan vererek, görev sürelerinin uzatılması gerektiğini açık ve net olarak ifade etmiş durumdadır. Bilindiği üzere 2014 yılında görevden alınan 34 yönetici üyemiz ile başlattığımız hukuk mücadelesinde  bir kısım üyemiz göreve yeniden iade  edilmiş, bir kısım üyemiz emekli ve diğer nedenlerden yöneticiliği bırakmış ve 12 yöneticimiz ise göreve iade için hukuk mücadelesini sürdürmekte iken 15 Şubat 2016 tarihinde 5 yöneticimiz hakkında Kayseri 1. İdare Mahkemesi  lehte bir karar çıkartmış , ancak Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü yine anlama sıkıntısı  çekmesi nedeni ile kararın arkasından dolanarak Müdürlerimizi tabii olmadıkları yönetmelik çerçevesinde mülakata çağırmıştı.Şubemizin bilgisi dahilinde mülakatı kabul etmeyerek itiraz dilekçesi veren müdürlerimiz daha sonra Mahkeme kararlarına uymadıkları nedeni ile başta Nevşehir İl Milli Eğitim Müdür vekili Osman Şimşek , şube müdürü Mustafa Ece olmak üzere diğer ilgililer hakkında Nevşehir Cumhuriyet Baş Savcılığına suç duyurusunda bulunmuşlardı.
Dün ise bu sefer Kayseri 2.İdare Mahkemesi aynı durumda olan okul müdürlerimiz ile ilgili  üç karar çıkartarak, açık ve net ifadelerle "ilgili müdürlerimize 75 puan vererek, görev sürelerinin uzatılması" diyerek  son noktayı koymuştur. Kayseri 2. İdare Mahkemesi kararları çerçevesinde Nevşehir il Milli Eğitim Müdürlüğünün  artık atacağı adım kalmadığı gibi , kaçacak yeri de kalmamıştır. Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü  görev süreleri uzatılmayan tüm müdürlerimizi Kayseri 2. İdare Mahkemesi kararları çerçevesinde   eski görev yerlerine iade etmesi gerekmektedir” denildi.