TES. Nevşehir Kadın Kom. Başkan Yardımcısı Ayşe Ay tarafından sunulan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından şehitlerimiz için okunan Fatihalar eşiliğinde açıldı.
TES. Nevşehir Kadın Komisyonu Başkanı Ayşegül Baki tarafından 8 Mart’ın tarihçesi, önemi ve Dünya kadınlarının ortak sorunları dile getirldi. Her başarılı çalışmanın ardında kadınların varlığından bahseden Baki, M.Kemal Atatürk’ün “Şuna inanmak lazımdır ki, dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadıın eseridir.” sözüne dikkat çekti. Terken Hatundan, Hayme anaya, Nene Hatundan, Şerife Bacıya, Yarbay Songül Yakut’tan, Aybuke Öğretmene kadar tarihe ismini kazıyan ve kazımaya devam eden kahraman, güçlü kadınlarımızdan bahsedilirken, Mersin’de acımasızca katledilen Özgecan kızımız ve daha nice sessiz çığlıklarında boğulan kızlarımız, kadınlarımız yad edildi. Atatürk’ün Türk kadını ile ilgili “Dünyada hiç bir milletin kadını, milletini kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadınından daha fazla çalıştım diyemez. Ey kahraman Türk Kadını sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklerde yükselmeye layıksın.” sözleriyle konuşmasını sürdürdü.
“Aydınlık bir gelecek, ancak güçlü kadınların yetiştirdiği sağlıklı nesillerle mümkün olacaktır.” diyen Baki, programa katılan konuklara teşekkür etti. Konuşmasında “Her kadın çiçektir, bu anlamlı günde siz kıymetli konuklarımıza elbette gül takdim etmeyi düşündük ancak ülkemizin içinde bulunduğu durum gereği her bir çiçekten elde edilecek meblanın Mehmetçik Vakfına bağışlanmasının daha uygun olacağını düşündük ve böyle bir proje gerçekleştirdik. Proje kapsamında tüm üyelerimizi projeyi desteklemeye davet ediyorum. Tüm üyelerimizden Mehmetçik vakfına en az bir gül ücreti kadar bağış yapmasını bekliyoruz.” Sözleriyle konuşmasını noktaladı.
Program Kadın komisyonu üyesi Aysel Doğan’ın Millî Mücadele’de Türk Kadını adlı konuşması, çeşitli videolar ve sohbetler eşiliğinde gelen konuklara teşekkür edilerek sonlandırıldı.