NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi tarafından düzenlenecek olan Türk Kültürü Araştırmaları Sempozyumunun 12 Kasım’da gerçekleştirileceği bildirildi. 

Türk Kültürü Araştırmaları Sempozyumu’nun amacı, Türk kültür ve medeniyetinin dünya kültürüne katkısını somut ve bilimsel değerlerle günümüze aktarmak olarak belirlendi. Türk Kültürü Araştırmaları Sempozyumu; Türk kültürü ekseninde Edebiyat, Tarih, Coğrafya ve Felsefe alanlarında inceleme ve araştırmalara yönelik yapılacak.

Uluslararası Türk Kültürü Araştırmaları Sempozyumu, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Saraybosna Üniversitesi’nin ortak organizasyonu. Her yıl farklı bir ülkede düzenlenecek olan sempozyumun ilki Türkiye’de yapılacak. TÜKAS 2014 Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde yapılacak. Her sempozyumda özel bir oturum planlanıyor.

Sempozyumun özel oturumları arasında Türkiye'de Türkoloji Çalışmaları, Halide Edip Adıvar Özel Oturumu (Ölümünün 50.yılı münasebetiyle), İsmail Gaspıralı Özel Oturumu (Ölümünün 100.yılı münasebetiyle), Matrakçı Nasuh Özel Oturumu (Ölümünün 450. yılı münasebetiyle) ve Orhan Veli Özel Oturumu (Doğumunun 100.yılı münasebetiyle) düzenlenmesi planlanıyor.

Sempozyumun onur kurulunda Prof. Dr. Mustafa İsen, Prof. Dr. Filiz Kılıç, Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Prof. Dr. Mustafa S. Kaçalin, Prof. Dr. Hayati Develi yer alacak.

Sempozyumun Tertip kurulunda ise; Prof. Dr. Filiz Kılıç, Prof. Dr. Çetin Pekacar, Prof. Dr. Fehim Nametak, Prof. Dr. Kerima Filan, Prof. Dr. Mehmet Dursun Eerdem, Prof. Dr. Alena Çatoviç, Prof. Dr. İlyas Gökhan, Prof. Dr. Sabina Baksic, Doç. Dr. Tuncay Bülbül, Doç. Dr. Mehmet Çeribaş, Doç. Dr. Hüseyin Gönel, Doç. Dr. Adem Öger ve Yrd. Doç. Dr. Murat  Şengül görev alacaklar.

Sempozyumda sunulacak bildirinin belirtilen alanlarda ve bilimsel ölçütlere uygun olarak hazırlanması ve başka bir yerde yayınlanmamış olması gerekmekte. Bildiri özet ve tam metinleri Windows (Microsoft Word)  ile 1,5 satır aralığı 12 punto Times New Roman yazı tipiyle yazılmalı. Bildirilerin uzunluğu 15 sayfayı aşmamalı. Sırasıyla makale başlığı,  yazar adı, yazar bilgisi, özet, metin ve kaynakça verilmeli. Dipnot ve kaynaklar APA 5 (American Psychological Association) standartlarına uygun olarak verilmeli, ikinci kaynaktan yapılan alıntılarda, asıl kaynak da belirtilmeli. Bildiri dili Türkçe ve İngilizce. Sempozyum katılım ücreti kişi başı 250 TL. Bu fiyata; Sempozyum katılım ücreti, En az 4 yıldızlı otellerde konaklama ücreti ve Kapadokya turu dahil.