Nevşehir Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi 28/02/2020 Cuma günü Uçhisar kalesinde saat 14:30'da E-Twinning proje ürünleri ve resim kursu sergisi açtı.

Sergi açılışına İl Milli Eğitim Müdürü vekili Murat Saltık, Uçhisar Belediye başkanı Osman Süslü, Memur-sen il başkanı Mustafa Çiftçi, Nevşehir'de bulunan okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerimiz katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Muhammet Orçin, serginin amacının öğrencileri teşvik etmek, yapmış oldukları çalışmaları paylaşmak olduğunu söyledi.

Sözlerine, bugün bizim için ne yazık ki acı bir gün, çok sayıda şehidimiz var, Allah şehitlerimize rahmet eylesin, gazilerimize tez şifalar diliyorum, bu programda halk oyunları gösterisi ve müzik dinletisi vardı.

Acımız dolayısıyla onları iptal ettik sadece sergi açılışı yapacağız dedi. Okul Müdürü Muhammet Orçin sergiye verilen destek için Uçhisar belediye başkanı Osman Süslü'ye, il milli eğitim müdürlüğüne, ar-ge birimine, İngilizce, resim ve müzik öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür etti.

Daha sonra il milli eğitim müdürü vekili Murat Saltık da misafirlere kısa bir konuşma yaparak sergi için teşekkür etti ve şehitlerimiz için rahmet diledi. Açılışta emekli din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni sayın Derviş Sak hoca da şehitlerimiz için duygulu bir konuşma yaparak dua etti. Yapılan duanın ardından serginin açılışı gerçekleşti.

Sergide aktif olarak devam eden 7 adet E-Twinning projeleri ve elde edilen ürünler ile resim kursu alan öğrencilerimiz; yağlı boya tablo çalışması, karakalem portre çalışması, ağaç yakma, baskı ve ebru örnekleri verdiler. Çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçinin katıldığı sergide öğrenciler büyük beğeni ve takdir topladılar. Öğrenciler de bu güzel imkanı kendilerine Sunan okul müdürü ve öğretmenlerine teşekkür ettiler.