2016/2017 Eğitim/Öğretim yılının başlamasından itibaren her hafta okulları ziyaret eden Nevşehir Şubesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde de okul ve kurum ziyaretlerine devam etti.
 
24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Merkez ilçe okullarını ve öğretmenevini ziyaret eden Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi yönetim kurulu üyeleri, ziyaret ettikleri okullarda görev yapan öğretmenlere karanfil hediye ederek öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı.
 
Merkez Kapadokya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Merkez Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Merkez Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi, Merkez Ersular İlkokulu, Merkez Cumhuriyet İlkokulu ve Nevşehir Öğretmenevi'ni  ziyaret eden Şube Başkanı Mustafa Uğur ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri hem öğretmenlerin gününü kutladı hem de Türk Eğitim-Sen'in sendikal mücadelesini anlatarak yeni üye kaydı yaptı.
 
Ziyaretlerinde 24 Kasım gibi öğretmenler açısından önemli ve kutsal bir günde sendikacıların makamında açıklama yapmasının en büyük yanlışlardan biri olduğunun altını ısrarla çizen Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, "Biz 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde hem görev yapan hem de emekli olmuş eğitimcilerle bir arada olmak, onların yüzlerinde oluşacak tebessüme bir nebze de olsa katkı sağlamak istedik. Dünyanın en kutsal mesleğini halen icra eden ve geçmişte icra etmiş tüm öğretmenlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.