Her yıl olduğu gibi bu yıl da okulların açılmasıyla beraber Nevşehir'i karış karış gezen Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ziyaretlerde eğitimcilerle olduğu kadar öğrencilerle de ilgili.
Okul ve kurum ziyaretlerinde eğitimcilerin sorunlarını dinleyen, çözüm üreten ve sendikal çalışmalarını devam ettiren Mustafa Uğur ve yönetimi kimi zaman bilim şenliğinde kimi zaman kermeste kimi zaman ödül törenlerinde olmaya devam ederken bugünlerde ise mezuniyet törenlerinde boy göstermeye başladı.
Okulların kapanması ve karne törenlerinin yaklaşmasıyla birlikte başlayan mezuniyet törenlerine iştirak eden Mustafa Uğur'un Avanos Bahçelievler 100.yıl Anaokulu mezuniyet törenlerinde minik öğrencilerle beraber sahnede yer alarak minik öğrencilerin mutluluğuna ortak oldu.
Mezuniyet töreninde konuşan Mustafa Uğur, "Bizler her yıl sendikacılığın masa başında değil okullarda yapılacağı anlayışını vurgulayarak karış karış bütün Nevşehir'i dolaştık tüm eğitimcilerle buluştuk, ellerini sıktık ve kucaklaştık tüm bunları yaparken de öğrencilerimizin başarılarını takdir etmek, onlara moral vermek, başarının karşılıksız kalmayacağını kanıtlamak adına hediyelerle okullara koştuk bugünlerde ise kermesler ve mezuniyet törenleri düznelenmeye başladı. Yıl içinde başarılarıyla mutlu olduğumuz öğrencilerin mezuniyetlerinde de yanlarında bulunarak sevinçlerine ortak olmak istedik. Öğrencilerimizin gözlerinin içinin gülmesi bizim en büyük mutluluk, sevinç ve gurur kaynağımız buna şahitlik etmekten daha güzel ne olabilir" şeklinde konuştu.