Ürgüp Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin ilkini geçen yıl gerçekleştirdiği bilim şenliğinin ikincisi bu yıl gerçekleştiriliyor.
02 Mayıs tarihinde başlayan ve iki gün sürecek olan şenlikte toplam 26 proje yer alırken, proje hazırlanma safhasında okulda öğrenim gören 64 öğrenci görev alarak okulda ziyaretçilerini bekliyor.
Okul yöneticileri tarafından, okulda öğrenim gören öğrencilerinin  yaratıcılıklarını sergilemek ve yeni bilimsel teknolojik bilimlere karşı farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirilen bilim şenliğini ziyaret ederek eğitim çalışanları ve öğrencilere teşekkür eden Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur,"Günümüzde okullarda farkındalık yaratma ilimi ve bilimi ön plana çıkaran etkinliklerin ilimiz okullarında gerçekleştirilmesi eğitim camiası adına bizlere de heyecan vermektedir. Okullarımızda pozitif bilimleri ön plana çıkaran yöneticilerimizi de takdir etmek bu ilde sorumluluk sahibi olan herkesin görevidir. Bu anlamda proje üreten, etkinlikler düzenleyen ve ülkemizin geleceğinin teminatı olan gençlerimizi bizlerle buluşturan okul yönetimine teşekkür ediyor, öğrencilerimize başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.
Okul Müdürü İzzet Erdem ise; "Bilimsel merak duygusunun üst seviyelere çıkarılması, eğitim programı içinde teorik olarak öğretilen bazı konuların pratiğe dökülmesi, çeşitli konularda bilgi seviyelerinin arttırılması, takım çalışması, sunum deneyimleri, el becerilerinin geliştirilmesi ve araştırma becerilerinin ilerletilmesi için gerçekleştirdiğimiz bilim şenliğine tüm halkımızı davet ediyor, ilk ziyaretçilerden arasında olan Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur'a teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.