Üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralandığı TÜBİTAK ‘Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2016’ sıralaması açıklandı. Sıralamaya göre Erciyes Üniversitesi 152 üniversite içerisinde 14. sırada yer aldı. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitemiz ise ilk 50 arasına girmeyi başaramadı.

UĞUR : ' Kılıç ve Bülbül Üniversiteyi Yine Yaraladı!'

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, Türkiye'nin En Girişimci ve Yenilikçi 50 Üniversitesi arasında yer almayan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'ni sert bir dille eleştirdi.
 
TÜBİTAK tarafından, üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralandığı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2016 yılı sıralaması'nın Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından TÜBİTAK’ta açıklanmasının ardından bir açıklama da Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur'dan geldi.
 
Mustafa Uğur, "Son bir yıldır her alanda geriye gitmeye devam eden Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi bir alanda daha başımızı öne eğmiş, Nevşehir halkını üzmüştür" dedi. TÜBİTAK tarafından açıklanan 50 üniversite arasına giremeyen Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nin şu anda iki isim tarafından yönetildiğini iddia eden Uğur, faturayı da bu iki yöneticiye kesti.
 
Rektör Filiz Kılıç'ın görev süresinin 10 Eylül'de sona ereceğini hatırlatan Uğur, "Aylardır işi gücü bırakıp akademik personelini öteleyen, idari personelini kıyıma uğratanlar bu ilin en önemli değeri olan üniversitesini de dibe doğru sürüklemektedir. Başarıya odaklanmış, halkıyla iç içe olan bir üniversiteden Nevşehir-Kayseri arasında özerk ve ne yaptığı belirsiz bir konuma getirilen Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde Girişimcilik ruhunu ve yenilikçilik kültürünü hakim kılamayan Rektör Filiz Kılıç ve Genel Koordinatör Tuncay Bülbül Nevşehir halkına hangi yüzle bakacaktır" diye seslendi.