NEVŞEHİR(MHA) Geride bıraktığımız günlerde maaşlarını alamadıkları için iş bırakan ve bugün itibari ile de hala maaşlarını alamayan Nevşehir Yol -İş sendikasına bağlı işçilere destek amacı ile bir ziyaret gerçekleştirildi.    

              Türk -İş'e bağlı Tek Gıda-İş Ankara 1 nolu şube başkanı Selim Dağdelen ve Türk -İş'e bağlı  Tek Gıda -İş sendikası Nevşehir İl temsilcisi Mustafa Eken ile birlikte Karayolları 67.Şube şefliğine giden şube başkanı Mustafa Uğur, önce kurumda yetkili sendika olan  Türkiye Yol İş sendikası Nevşehir  baş temsilcisi Nihat Naci Sertbakan'ı iş yeri sendika odasında ziyaret ederek iş bırakma hakkında bilgi aldı.

Maaş almadıkları için iş bırakan 60 işçiyle temsilci odasında görüşen heyet, işçilerin üç günlük iş bırakma eylemlerinin etkili olduğu ancak işe başlamalarına rağmen hala 1.5 aylık maaşlarını alamadıklarını öğrendi.

İş bırakan ve ilgili işçileri temsilen yaşananları anlatan  bir kişi Yaklaşık 1.5  aydır maaşlarımız ödenmiyor. Zaten verilen ücretler kadrolu işçilerin yarısı bile değil, bizler sendikamızın işe başlayın talimatı ile tekrar işe başladık ama hala maaşlarımız ödenmedi. Bizler taşeron işçileriz ancak Yol -İş sendikasına kayıtlı üyeyiz. Bizlere Hükümet  taşeron firmanın parasını ödemediği için ilgili firmanın da  bize maaş ödenmediği söylenmekte. 3 günlük eylem sonucu sendikamız işe başlayın dedi bizlerde başladık yarım maaş  olan 400 TL para yatırdılar  içeride 1.5 aylık maaşımız hala duruyor ve ödenmedi açıklamalarında bulundu.

Türk Eğitim-Sen Şube Heyeti yaptığı ziyaretten oldukça memnun olan taşeron sendikalı işçiler 24Ağustos Pazartesi günü itibari ile sorun çözülecekti bugün 26 Ağustos 2015  hala maaşlarımız yatmadı derlerken sendikaya ve Hükümete ve taşeron firmaya çok tepkili idiler.

Heyeti temsilen sendika temsilcilerinden ve yetkililerden bilgi alan ve bir konuşma yapan şube başkanı Mustafa Uğur, konunun sıcak tutulacağını, ödenmeyen maaşların ödenmesi için  taşeron işçilerimizin sesi olunacağını belirterek, her konu da yanınızdayız açıklamalarında bulundu.