Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi tarafından uluslararası öğrencilere yönelik alıştırma gezisi düzenlendi.  

Üniversitemiz Genel Sekreterliği ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığının (SKS) organize ettiği geziye Genel Sekreter Sibel Akbaş, Uluslararası Öğrenci Kabul Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Mehmet Çeribaş, SKS Daire Başkanı Yusuf Akandere ve diğer yetkililer iştirak etti.

Gezi kapsamında Afganistan, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Suriye ve Somali’den gelen ve Üniversitemizin TÖMER ve farklı bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerimize Uçhisar Güvercinlik Vadisi, Uçhisar Kalesi, Göreme, Paşabağları, Hayal Vadisi gibi doğal güzellikleriyle meşhur turistik bölgeler gezdirildi. Öğrencilere Kapadokya bölgesinin tarihi dokusu ve doğal güzellikleri hakkında bilgi verildi.

Gezi esnasında öğrencilerin ulusal halk oyunlarını sergilemeleri ve çeşitli eğlence faaliyetleri icra etmeleri hem yetkililer hem de farklı ülkelerden gelen turist gruplarınca ilgiyle izlendi. Öğrencilerin Avanos Çömlekçiliği hakkında uygulamalı olarak bilgi sahibi olmaları düşüncesiyle Avanos Çömlek Atölyesi ziyaret edildi. Çömlekçilerin çömlek yapımını ilgiyle izleyen ve kendileri de uygulama yapma şansı yakalayan öğrencilerimiz, söz konusu uygulamaya Özbekçe, Farsça şarkı ve halk oyunlarıyla renk kattılar.