Kapadokya Üniversitesi 11-12 Haziran 2019 tarihlerinde Paris’teki UNESCO Genel Merkezinde yapılacak uluslararası çalıştayda Türkiye’yi temsil edecek.

Birleşmiş Milletlerin 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve UNESCO’nun başlattığı çalışmalar kapsamında 11-12 Haziran 2019 tarihlerinde Paris’te gerçekleştirilecek çalıştaya, Ekim 2018'de Türkiye’nin ilk ve tek Çevreci Beşeri Bilimler Merkezini kurmuş olan üniversitemiz de uluslararası koalisyon çalışmalarına davet edildi. Çalıştaya üniversitemizi temsilen Çevreci Beşeri Bilimler Merkezi Yönetim Kurulu üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sinan Akıllı katılacak.

UNESCO’ya bağlı Sosyal ve Beşeri Bilimler Dairesi (Social and Human Sciences Sector) ile Sosyal Dönüşümleri Yönetme Programı’nın (Management of Social Transformations Programme - MOST) yanı sıra, Kuzey Ülkeleri Disiplinlerarası Çevre Çalışmaları Ağı’nın (Nordic Network for Interdisciplinary Environmental Studies - NIES), İsveç Mälardalen Üniversitesi, İzlanda’da bulunan Çevreci Beşeri Bilimler Kuzey Kutbu Bölgesi Gözlemevi’nin (The Humanities for the Environment Circumpolar Observatory) ve Uluslararası Felsefe ve Beşeri Bilimler Konseyi’nin (International Council for Philosophy and Human Sciences - CIPSH) kurucu ortaklar olarak 2017 yılında başlattığı çalışma ile bir Küresel Sürdürülebilirlik Bilimi Koalisyonu (Global SuS Coalition) kurulması hedefleniyor. Koalisyona yönelik ilk adım, Mart 2019’da Portekiz’in Mação kentinde düzenlenen birinci çalıştayda atılmış, protokol taslağının hazırlanacağı 11-12 Haziran 2019 tarihindeki ikinci çalıştay sonrasında Eylül 2019’da İsveç’in Sigtuna kentinde yapılacak üçüncü ve son çalıştayda ise koalisyonun resmileştirilerek duyurulacağı planlanıyor.

Türkiye’den yalnızca Kapadokya Üniversitesinin katılacağı çalıştaya UNESCO yöneticileri ve UNESCO Kürsü başkanlarının yanı sıra diğer kurucu ortak kurumların temsilcileri ve farklı ülkelerden davetliler katılacak.