UNICEF tarafından ilan edilen Dünya Kız Çocukları Günü ilk defa Nevşehir’de kutlandı. Nevşehir “Kadın Dostu Kent “ kimliği ile Dünya Kız Çocukları gününde de diğer illere fark atarak bu günü kutlayan il oldu.
Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, UNICEF Dünya Kız Çocukları günü kapsamında kız çocuklarının sorunları ve çözümleriyle ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla bir kutlama programı ve "Kız Olmak Güzeldir" temalı fotoğraf sergisi hazırladı.16.10.2015 saat:14.00’de Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen programa Nevşehir Barolar Birliği Avukatı Sema Yurtbilir YAVUZ, Nevşehir Valiliği Eşitlik Birimi Temsilcisi Zeynep TAYGURT, Nevşehir Sosyal Hizmetler Müdür Vekili Tolga YAMEN, Nevşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi Sorumlusu Şermin TATAR, Hacı Bektaş Veli Üniversitesi NÜKÇAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Leyla KAHRAMAN, Nene Hatun Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Nazile CAN fotoğraf sergisi Küratörü Sami TÜRKAY konuşmacı olarak katıldı. 
İlimizde hazırlanan program da UNICEF’in ana çerçeve hedefleri hakkında bilgi verilen programa katılan konuşmacılar  kız çocuklarının uluslararası sözleşmelerdeki hakları, dünyada ve ülkemizde mülteci çocukların yaşadığı zorluklar, ülkemizin son yıllarda kadın ve kız çocuklarının sorunlarına dair geliştirdiği politikalar, kız çocuklarının eğitim ortamlarında karşılaştıkları zorluklar, yerel yönetimlerde çözümler, çocukların fotoğraf çekimleri ve hakları konuları ele alındı. 
Bu kapsamda ilimizde yaşayan 16 fotoğraf sanatçısının fotoğraflarının yer aldığı "Kız Olmak Güzeldir" temalı kız çocukları fotoğraflarından oluşan 35 eserlik sergi Forum Kapadokya Alışveriş Merkezinde Nevşehir halkının beğenisine sunuldu.