Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) adına yabancı ülkelerle öğrenci ve öğretim elemanı değişimi ile ortak projeler geliştirme amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında üniversitemizden bir heyet Amerika Birleşik Devletleri’ne giderek çalışmalarına başladı. 
NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı başkanlığında, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Özensel, Eğitim Fakültesi Dekan V. Doç. Dr. Abdülkadir Uzunöz, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bengü Aksu Ataç ve Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Okt. Merve Bulut’tan oluşan heyet 7 Ağustos 2017 Pazartesi günü gittikleri Chicago kentinde temaslarına başladı.
Öncelikle Türkiye Cumhuriyeti Chicago Başkonsolosluğu’na giden Rektör Bağlı ve beraberindekiler burada ziyaret programına büyük katkı sağlayan Eğitim Ataşesi Prof. Dr. İsmail Hakkı Mirici tarafından sıcak bir şekilde karşılandı. Kısa şehir turu ardından üniversite ziyaretlerine başlayan heyet, ilk olarak Rockford Üniversitesi’nde Rektör Eric W. Fullcomer, Akademik İşler Başkan Yardımcısı Michael P. Mihalyo ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Sam Bandy ile bir araya geldi.
NEVÜ heyeti çalışmaları boyunca gittikleri üniversitelerde üst düzey görüşmelerde bulunarak, sömestre değişimi, çift diploma, dil öğretimi, öğrenci ve öğretim elemanı değişimi, ortak projeler hazırlama gibi konularda yoğunlaşacağı öğrenildi. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin de ikili görüşmeler, broşür dağıtımı ve hazırlanan sunumlarla tanıtılacağı programın ilk günden itibaren son derece verimli başladığı belirtilirken, bu gibi çalışmaların uzun vadede üniversitemizin uluslararası kimlik kazanmasında büyük katkısı olacağı öngörülüyor.
Rektör Bağlı, akademik temasların yanı sıra mevkidaşları ile yaptığı görüşmelerde geçtiğimiz yıl gerçekleşen darbe girişimi konusunu da gündeme getirerek üniversite yetkililerine ilk elden bilgi verme fırsatı buluyor. Bağlı, özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde yükseköğrenimde etkin olduğu bilinen FETÖ yapılanması konusunda Cumhurbaşkanlığı, Anadolu Ajansı ve Üniversitemiz tarafından hazırlanan, 15 Temmuz’u ve Fethullahçı terör örgütünün gerçekleştirdiği darbe girişimini anlatan dokümanları ilgili üniversite rektörleriyle paylaşarak konunun yurtdışında doğru şekilde anlatılması çabalarına katkıda bulunuyor.