Üniversitemiz ‘Üniversitelerarası 2. Lig Voleybol Grup Müsabakaları’na Ev Sahipliği Yapıyor

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ve Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından düzenlenen 2014-2015 Üniversitelerarası Voleybol 2. Lig 1. Lige Yükselme Grup Müsabakaları, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ev sahipliğinde bugün başladı.

Üniversitemiz Spor Tesislerinde başlayan ve 8 üniversiteden 7 bayan ve 7 erkek voleybol takımının karşılaşacağı müsabakaların açılışına; Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bekci, üniversitemiz akademik ve idari personeli, öğrenciler, davetliler ve sporseverler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan müsabakaların açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, sporla uğraşan genç takım oyuncularını tebrik ederek başarılar diledi. Rektörümüz sözlerine, “Böylesine güzel bir organizasyonda sizleri üniversitemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ayrıca yeni yapılan bu spor salonumuzda ilk kez bu büyüklükte bir organizasyon gerçekleştiriyor olmamızdan dolayı da heyecanımız ve mutluluğumuz katlanarak artıyor” diye başladı.   

Rektörümüz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ve Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından düzenlenen ve üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirdiğimiz bu güzel müsabakalara katılan siz değerli genç sporcu arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. En başarılı olan kazansın ve bundan sonraki müsabakalara devam etsin. Tabi ki kazanmaktan ziyade, bu tür müsabakalara iştirak etmek, spor ile uğraşmak kadar güzel bir şey yok. Birlik ve beraberlik ruhuyla spor, sağlık ve bir arada bir şeyler yapabilmek adına büyük bir başarıya imza atıyorsunuz. Bu açıdan şahsım ve üniversitem adına sizleri bir kez daha tebrik ediyor ve başarılar diliyorum.”

Konuşmalarının ardından müsabakaya katılan takımları tek tek tebrik ederek başarılar dileyen Rektörümüz, takım idarecilerine günün anısına plaket takdim etti.

Üniversitemiz ev sahipliğinde bugün başlayan müsabakalar 20 Aralık 2014 tarihine kadar devam edecek. Müsabakalara katılan üniversiteler ise şu şekilde:

  1. Niğde Üniversitesi
  2. Kahraman Maraş Sütçü İmam Üniversitesi
  3. Erciyes Üniversitesi
  4. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi
  5. Mustafa Kemal Üniversitesi
  6. Adıyaman Üniversitesi
  7. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi
  8. Nuh Naci Yazgan Üniversitesi