Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından ‘Mezuniyet Gecesi ve Şiir Dinletisi’ düzenlendi.

Üniversitemiz Tafana Aşçılık ve İkram Hizmetleri Uygulama Tesisleri Kubbe Altında düzenlenen geceye; Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bekci, Genel Sekreter Sibel Akbas, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tuncay Bülbül, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.   

Gecenin açılış konuşmasını yapan Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tuncay Bülbül, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin yeni bir üniversite olmasına rağmen, hızla büyüyen bir üniversite olduğuna dikkat çekti. Bülbül konuşmasında, “ Üniversitemiz yeni kurulan bir üniversite olmasına rağmen hızla büyüyen bir üniversite. Her geçen yıl yeni açılan okul, bölüm ve programlarının yanı sıra artan öğrenci sayısı ile de büyümeye devam eden üniversitemizde özellikle Türkoloji olarak da hızla büyüyen bir üniversiteyiz. Ve bu bizi oldukça gururlandırıyor” dedi.   

Mezun olacak öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılarının artarak devam etmesi temennisi ve  mezun olduktan sonra hedefledikleri yolda ilerleyerek gönüllerinden geçen meslekleri yapmaları tavsiyesinde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç,  “Yılların çok çabuk geçtiğini bir kez daha sizleri mezun ederek fark ediyoruz. Hocalarımızın dün üniversitemize başlayan siz değerli  öğrencilerimizi hayata  en iyi şekilde hazırladıklarından hiçbir kuşkumuz yok.  Sizler için esas hayat şimdi başlıyor ve sizler şimdi uyanıyorsunuz. Sizler Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin bir mensubu ve mezunu olarak hangi işi yaparsanız yapın öncelikle kendinize güvenin. Bizler her ne kadar yeni bir üniversiteyiz desek de, sizler bugün ‘Diploma Eki Etiketi’ ve ‘AKTS Etiketi’ almış Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden birinden mezun oluyorsunuz. Buradan mezun olacak olan sizler,  hedeflediğiniz yolda ilerleyerek gönlünüzden geçen mesleği yapın. Unutmayın ki, insan hayatında iki şey çok önemli. Biri iş, diğeri ise eş. Umarım sizlerde iyi bir iş ile iyi bir eşe sahip olur ve hayatınızı daimi eylersiniz. Ayrıca her gittiğiniz yerde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin bir mensubu olduğunuzu her zaman için gururla dile getirin ve en iyi şekilde bizleri temsil edin.  Biz sizlerle gurur duyuyoruz, sizler de bizlerle gurur duyun. Hepinizi tekrar yürekten kutluyorum ve mezuniyetinizin şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.    

Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç konuşmasının sonunda 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında bölümde dereceye giren öğrencilere Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü hocalarının yazmış olduğu ve imzaladıkları kitapları hediye etti.  

Öğrencilerin ve akademisyenlerin müzik eşliğinde seslendirdikleri bir birinden güzel şiir dinletisi ile renklenen gece, teşekkür belgelerinin takdimi ile son buldu.