URAP verilerine göre 2007 yılı ve sonrasında kurulan üniversiteler arasında Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi'nin akademik performansa göre ilk sırada yer aldığını belirten Mustafa Uğur, konunun üniversite bütçesine geldiğinde Nevşehir'i ilk sıradan yedinci sıraya atıldığını ve buna göz yumanların olduğunu belirtti.
 
Mustafa Uğur; "Akademik performansa göre 27 üniversite arasında birinci olan Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi, 2016 yılı üniversite bütçe rakamları ile yedinci sıraya atılmıştır. Akademik alanda adından başarılarla söz ettiren üniversitemize neden akademik başarısına göre bütçe verilmemiştir anlamış değiliz. Akademik performansa göre Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi'nin gerisinde olan 6 üniversite 2016 yılında Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi'nden daha çok bütçeye sahip olmuştur. Nevşehir'i her alanda sahipsiz bırakanlar aynı sorumsuzluğu üniversite konusunda da göstermektedirler" dedi.
 
Bu durumun kabul edilebilir olmadığını vurgulayan Mustafa Uğur, "Gerek kuruluş aşamasında gerekse de günümüze kadar gelinen süreçte üniversiteye her türlü maddi ve manevi desteği sağlamış bir sivil toplum kuruluşu ve yetkili sendika olarak Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi üzerinde oynanan oyunlara karşı verilecek cevabımız, alınacak önlemlerimiz ve izleyecek stratejilerimiz olmuştur ve olacaktır sahip olduğu makamı ne olursa olsun kimse üniversitemizi sahipsiz yahut kaderine terk edilmiş bir kurum olarak görmesin" diyerek adeta ilgililere sert bir mesaj verdi.
 
Uğur; "Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi olarak, üniversitemizin şehrimizin göz bebeği bir kurum olduğunu sık sık vurguladık. Üniversitemizde görev yapan akademik ve idari personellerimizin, öğrenim gören öğrencilerimizin bugüne dek sesi olduk, sorunlarına çözüm üretmek adına elimizi taşın altına koyduk. Bugün de bundan sonra da Türk Eğitim-Sen olarak bu misyonumuzu devam ettirmeye yetkili sendika olarak kararlıyız. Üniversitemizde ya da dışarıda üniversitemiz adına oluşacak tüm olumsuz gelişmelerde Türk Eğitim-Sen'in yöneticileri ve sorumlu üyeleri Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi markasının yara almaması için gerekeni yapacak ve bu olumsuzluklarda parmağı olan kişi ya da kişilere gereken cevabı verecek, ayrıca gerekli hukuki işlemleri başlatacaktır" şeklinde sonlandırdı.