Şehrimiz olarak İlk defa yaşadığımız Nevşehir Üniversitesi Rektörlük  seçim sürecinde yarın adaylık seçimleri yapılacak. Fakat ne yazık ki özellikle bir takım gizli ve karanlık ellerin ilimiz Nevşehir ve Namusumuz Nevşehir Üniversitemizi kirli seçim politikalarıyla zarar vermeye çalışıyor olmasına Nevşehir kamuoyundan tepkiler büyüyor.

Nevşehir FİB Haber Merkezi olarak öncelikle,"Amaca giden Her yol mübahtır" diyerek Nevşehir ve üniversitemize zarar getiren çeşitli kirli oyunlara başvuran kişi ve kurumları asla unutmayacağız unuttturmayacağımızı belirtmek istiyoruz... Sırası geldiğinde sizlerle bu isimleri paylaşacağız.

"Çeşitli kirli emellerine ve pis ağzına ilimiz Nevşehir'i ve Nevşehir Üniversitemizi bulaştırmaya Devam etmesi durumunda; Bu isimlerden bazılarını sizlerle paylaşacağız.Şahsi menfaatleri makam mevki için yaptıkları çirkeflikleri ve tüm oyunları gözleriniz önüne sereceğiz.Yine çeşitli hesap ve planlar peşinde koşan kamuoyunun yakından tanıdığı bir diğer ismide yine sizlerle paylaşacağımızı belirtmek isteriz..."

Şu çok iyi bilinmeli ki, Özellikle şimdiye kadar amaçlarına ulaşamayan, ellerini ovuşturup, çeşitli hesaplar peşinde koşan, yalakalıkla basitlikle etrafına iftira ve çamur atarak bu iğrenç politika zihniyetlerindeki şahıslara bu topraklar asla izin vermeyecektir.
 
Kendileriyle görüştüğümüz Nevşehirli vatandaşlarımızda kirli politikalarıyla 
bir takım çeşitli tezgah peşinde koşan ve Nevşehir üniversitemize zarar vermesine neden olan kişilere ateş püskürüyorlar ve artık yeter diyorlar...

Rektör adaylarımız haricinde, isimleri şimdilik bizde saklı olan ve Basiretsiz tavırlarıyla sözde Eğitimli vede Eğitime hizmet ettiğini iddia eden bir takım kişiler Rektörlük  seçimlerini öne sürerek iftiralarıyla Nevşehir ilimize ve üniversitemize verdiği zararı göremeyecek kadar büyük hedeflerin küçük zihniyetli kişileri olarak Nevşehir halkımızın ve kamuoyundan hiçbir zaman pirim alamayacağı gibi o kişiliksiz tavırlarıyla hesapları tutmayacak amacınada asla ulaşmayacaktır dediler.

Nevşehir Üniversitemizin 3 Değerli  Rektör Adaylarınında,üniversitemize zarar vermeye çalışan bu tür kişilere prim tanımayacaklarını inanıyoruz.Bu önemli uyarımızı yaptıktan sonra Nevşehir Üniversitemiz Rektör Adaylarına başarılar diliyoruz.Üniversitemiz ve Şehrimiz için hayırlı olmasını diliyoruz...


Son olarak
duyarlı Bir grup Nevşehir Üniversitesi Öğretim Elemanlarının FİB Haber Merkezimize gönderdiği çok önemli bir uyarı metnini sizlerle paylaşmka istiyoruz.
Kirli Seçim Politikalarının Üniversitemize Zarar Vermesine Artık Yeter

Sayın Basın Mensupları. Üniversitemizdeki seçim sürecindeki çamur atma politikası Üniversitemize ve şehrimize zarar verecek boyuta ulaşmıştır. Hocalar olarak biz bu olaya artık yeter diyerek tepkimizi koyuyoruz.

Biz Nevşehir Üniversitesi öğretim üyeleri 14 Ağustosta yapılacak olan Rektör Adayı Belirleme Seçimlerinde (rektörlük seçimi değil, Cumhurbaşkanı tarafından atanacak rektör adayı belirleme seçimi) oy kullanacağız. Şu anda aday olup odalarımızı dolaşan ve mailleri ile bizlere ulaşan rektör adayları, Nevşehir Üniversitesi personeli olmadıkları için oy kullanamayacaklar. Sadece bir tanesi rektör olarak atanacağına göre diğerleri görev yaptıkları büyük üniversitelerine döneceklerdir. Yani onlar yolcu biz Nevşehir Üniversitesi öğretim üyeleri hancıyız. Hanımızın düzeninin yolcular tarafından bozulmasına izin vermeyeceğiz. Çünkü 5 yıllık serüveninde belli bir noktaya gelmiş olan Nevşehir Üniversitesinin zorluklarını hep birlikte burada görev yapan öğrenci, akademik ve idari personel olarak bizler çektik.

Mevcut adayların sadece mailleri ve demeçlerinden birkaç seçki ile kendilerinin seçilmesi pahasına süreç içerisinde Nevşehir Üniversitesine ne kadar zarar verdiklerine birkaç örnek sunmak istiyoruz. Üstelik zarar verdikleri üniversitenin rektörlüğüne talip oldukları üniversite olması ne büyük bir ironidir.

 

Rektör Adayları: Yeni rektör adaylarının çirkin pazarlık ve liste hazırlayarak bazı öğretim üyelerini ötekileştirmekte olduğu ile ilgili karşılıklı suçlamaları bulunmaktadır.

Yukarıdaki sözler oldukça yuvarlak laflardır ve tüm öğretim üyelerini töhmet altında bırakmaktadır. Kim veya kimler “adi pazarlık yapıyorsa, kimler liste oluşturup diğerlerini ötekileştileştiriyorsa” onları açıklamadığı sürece bu tip lafların hiç bir anlamı yoktur. Bu tip suçlamaların tamamı ispatlanmadığı ve ilgili kişiler açıklanmadığı sürece Nevşehir Üniversitesi Camiasına zarar vermekten başka hiç bir işe yaramaz. Bu tip sözlerle ve agresif tavırlarla rektör adaylarının oy alacağını hiç zannetmiyoruz.

 

Rektör Adayları: Biz kavga etmek, kırıp dökmek için gelmiyoruz.

Kırıp dökmek istemediklerinden dem vuran rektör adayları her fırsatta Üniversitede huzur ortamı bulunmadığını iddia etmektedirler. Devamlı olarak Nevşehir Üniversitesi huzursuzmuş ve huzuru sağlamanın ancak kendileri ile mümkün olabileceğinden dem vurmaktadırlar. Rektör adayları bizim üniversitemizi kötüleyerek bizden oy istemektedirler. uzun süredir görev yapan bizlerin seçim süreci öncesi böyle bir sorunumuz yokken, sizlerin 2 ayda böyle bir sonuca varmanız çok ilginç. Siz bu süreçte böyle bir görüntü yaratmaya çalışmış olabilirmisiniz diye sormaktan kendimizi alamıyoruz. öyle ya bulanık suda balık avlamak diye bir deyim vardır.

 

Rektör Adayları: Üniversitenin fiziki yapılanması iyi ama akademik kalitesi ve öğretim kalitesi iyi değil. Ben rektör olunca kaliteli bir üniversite haline getireceğim.

Biz burada Erciyes Üniversitesine bağlı olarak ve Nevşehir Üniversitesi kurulduktan sonra da yeni bir üniversitenin kuruluşunda görev almış öğretim üyelerine en büyük hakaret olduğunu düşünüyoruz. Çünkü yıllardır Nevşehir Üniversitesinin belli bir noktaya gelmesinde görev almış biz öğretim üyeleri taktir edileceğine oy avcılığı yüzünden bizlerin kalitesiz eğitim yaptıkları ve kendilerinin seçilmesi halinde kaliteli bir eğitim verilmeye başlanacağının söylenmesi bizlerin emeğine yapılabilecek en büyük hakarettir.

 

Rektör Adayları: Mevcut yönetimi, mevcut eğitim öğretimi, mevcut personeli suçlamak.

Rektör adayları kendi projeleri ile oy avcılığı yapmalıdırlar. Başkalarının kötü olduğunu ve kendisinin iyi olduğunu değil, kendi projelerinin üniversitenin geleceği için daha yararlı olacağına ikna ederek öğretim üyelerinden oy istemelidirler. Eğer siz birilerine çamur atarsanız o çamur size de bulaşır. Ayrıca eğer siz seçilirseniz, çamur attığınız sistemin başına geçmeniz demektir. Eğer seçilmezseniz arkanızda kurumsal kimliği zedelenmiş bir kurum bırakmak sizi mutlu etmeyecektir.

 

Rektör Adayları: Ankarayı hallettik, Başbakan arkamda, Cumhurbaşkanını bağladık. Cumhurbaşkanı beni destekliyor diğer adayı kapıdan kovmuş. O Ankarada güçlü değil ben güçlüyüm.

Üniversitelerde yapılan seçim Rektör Belirleme Seçimi olup atama YÖK’ün teklifi ve Cumhurbaşkanının ataması ile gerçekleşecektir. Bu nedenle Ankara ayağı deyimi doğrudur. Ancak Ankarada güçlüyüm demek aba altından sopa göstermektir. Çünkü bu ben Ankarada atanırsam o zaman gösteririm demektir. Hani siz birleştirici, kucaklayıcı olacaktınız ve farklı düşüncelere yer verecektiniz ve oy vermese dahi liyakata göre hep birlikte çalışacaktınız. Daha seçim bile yapılmadan aba altından sopa göstermek niye. Oylarımızla rektör seçilebilecek adayların bu tip davranışları biz öğretim üyelerini rencide etmektedir.

 

Rektör Adayları: Nevşehir Üniversitesi bilimsel yayınlarda maalesef çok gerilerde, ben gelince üniversiteyi yayın sıralamasında üstlere tırmandıracağım.

Bu tip lafları sarf eden rektör adaylarına şu anda Nevşehir Üniversitesi yayın sıralamasında nerdedir desek bileceklerini zannetmiyoruz. Biz gerek sosyal bilimler ve gerekse fen bilimlerinde görev yapan hocalar olarak elimizden geldiğince yayın yapmaya gayret etmekteyiz. Oy avcılığı yapmaya yönelik bu tip değerlendirmeler bizi rencide etmektedir.

 

Rektör Adayları: Üniversitede yeterli öğretim üyesi olmadan bölümler açılıyor. Öğrenciler Doçent, Prof. görmeden mezun oluyor.

Biz öğretim üyeleri olarak elimizden geldiğince açılmış olan bölümlerde, amatör bir ruh anlayışı ile en iyi eğitimi vermeye çalışıyoruz. YÖK’ün öğrenciler Doçent ve Prof. görmesi gerekir diye bir kuralı yok. Bir bölüm açılması için 3 öğretim üyesi yeterli diyor. Bunlardan şu kadarı Prof. şu kadarı Doçent olacak diye bir kuralı yok YÖK'ün. Sanırım Rektör adayları Prof. olduklarından biz Yard. Doç.’leri hor görüyorlar. Sanırım Yard. Doç. oldukları dönemleri unuttular ve bize beğenmeyerek hakaretten geri durmuyorlar. Ama aynı rektör adayları bizim oylarımızı almak için bizi saatlerce esir almaktan, kendi üniversitemizi yüzümüze baka baka bize kötülemekten geri durmuyorlar.

 

Rektör Adayları: Oyunuzu özgür iradenizle kullanmanız.

Her ne sebeple olduğunu bilmiyoruz ancak rektör adayları her defasında gözümüze sokarcasına oyumuzu özgür irademizle kullanmamız gerektiğini söylüyor ve yazıyorlar. Sonra aynı kişiler bana oy atıp atmamız önemli değil ama diyor. Bunun anlamı siz özgür iradenizi benden yana kullanınız demektir ya da bana oy atmazsanız siz özgür iradeye sahip değilsiniz demektir. Ayrıca biz Ankarayı bağladık, 1 oy alsak bile Cumhurbaşkanı beni atayacak vari sözleri dikkate alacak olursak bizim özgür irade ile kullanacağımız oylara da ihtiyacınız yok demek ki. Ayrıca mevcut yönetimden korkmadan özgür iradenizle oy kullanın diyen rektör adayları, aba altından sopa gösterip kesin ben seçileceğim o zaman görürsünüz demekten de kendilerini alamıyorlar nedense.

 

Rektör Adayları: Ben gelince Nevşehir Üniversitesi Yüksek Lise olmaktan kurtulacak, ahbap çavuş ilişkisi ile öğrenci alınmayacak ve kalitesiz tezler yapılmayacak.

Sayın adaylar bizlere de siz Lise hocasısınız demek istiyorlar sanırım. Öyle ya burası yüksek lise ise biz kalitesiz eğitim veriyorsak, bizim oylarımızla rektör olmak isteyen rektör adayları demek ki bizlerden memnun değiller. Bizi başarısız buluyorlar. Hele de ahbap çavuş ilişkisi ile öğrenci alınıyor, kalitesiz tezler yapılmayacak ifadeleri başına geçerek yönetmeye aday oldukları kuruma yapılan en büyük hakarettir ve küçük çıkarlar için kurumun ayaklar altına alınması yönetime aday olan zihniyeti de bizleri açıkça göstermektedir.

 

Rektör Adayları: Kayseri lobisi ve siyasetinin desteği arkamızda.

Sanırım bu cümleler Sayın Cumhurbaşkanımızın Kayserili olmasından kaynaklanıyor. Ancak her nasılsa Erzurum doğumlu ve Nevşehir doğumlu rektör adayları Kayseri desteğine ihtiyaç duymaktadırlar. Bu aynı zamanda bakın bizim arkamızda Kayseri var demektir. Ancak Nevşehir Kayserinin arka bahçesi olmayacaktır. Nevşehir kendi kimliğini, markasını ve Üniversitesini yaratacaktır. Bu zihniyet Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda manda ve himayenin tartışılmasına benzer bir durumdur. Elbette Türkiye’nin tüm üniversitelerinden ve hatta yurt dışındaki üniversitelerden destek alınabilir, ancak bu Nevşehir Üniversitesinin kimlik oluşturamadan tahakküm altında olmasını gerektirmez.

 

Rektör Adayları: Üniversitedeki huzur ve güven ortamını biz tesis edeceğiz.

Bu tip söylemlerle üniversite huzursuz ve güvensiz gösterilmeye çalışılmaktadır. Öyle ya seçim politikaları projeler üzerinden değil de, işlerin kötü olduğunu söyleyip üniversiteyi bu durumdan kendisinin kurtaracağı üzerine kurulu olunca Üniversitenin kurumsal kimliğine saldırı yapmak çok daha cazip hale geliyor. ancak rektör adayları, 14 ağustostan sonra kendilerinin büyük üniversitelerine gideceklerini ve  bizim burada görev yapmaya devam edeceğimizi hatırlamalıdırlar. Bu nedenle kimsenin rektör seçilmek için huzurumuzu bozmalarına ve huzurumuz yokmuş gibi göstermelerine izin vermeyeceğiz. 14 ağustosta oyumuzu kullandıktan sonra işlerimize dönüp huzurlu bir şekilde çalışmalarımıza devam etmek istiyoruz.

 

Sözün özü; sayın rektör adayları, Nevşehir Üniversitesi huzurun olmadığı, kalitesiz eğitimin yapıldığı, kalitesiz tezler yapıldığı, üniversitenin yüksek lise olduğu vb ağır ithamları başına geçmeye aday olduğunuz kuruma yönelttiğiniz unutmayınız. Mevcut yönetimi eleştirmek adına oylarını istediğiniz öğretim üyelerinin ve tüm üniversite personeline hakaret ettiğiniz farkında olunuz. Sizler seçilemediğiniz taktirde kendi büyük üniversitelerinize döneceksiniz. Ancak bizler burada kalacağız. Sizin attığınız çamurlar, yaptığınız suçlama ve hakaretler bizim kurmaya çalıştığımız ve emek verdiğimiz Üniversitemize zarar verecektir. Siz bizim özgür irademizle oy kullanacağımızdan emin olunuz. Ancak bize de söz veriniz eğer özgür irademiz bir adayı işaret ediyorsa agresifleşip çamur atmaya devam etmeyin. Çünkü burası bizim huzur içerisinde görev yaptığımız, elimizden geldiğince iyi bir eğitim-öğretim ile öğrenci yetiştirmeye gayret ettiğimiz, en iyi şekilde lisansüstü tezler yaptırmaya çalıştığımız, bilim insanları yetiştirmeye çalıştığımız Nevşehir Üniversitesidir.

Seçim günü yaklaştıkça, dedikodular, çamur atmalar, küçük ve güçsüz düşürmeye çalışmalar, hakaretler, tehditler vb hareketler de dozunu arttırmıştır. Biz en çok çamur atan, en çok hakaret edene değil, projelerini en çok beğendiğimiz adaya “özgür irademizle” oy kullanacağız. Başka adayların güçsüzlüğünden güç almaya çalışmak zaaflık göstergesidir.

Biz tüm bu nedenlerden dolayı yeter diyoruz. Sizlerin bize devamlı hazırlattığınız gibi bırakında özgür irademizle oyumuzu kullanalım. Bizi taciz etmekten, tehdit etmekten vazgeçiniz.

 

Bir grup Nevşehir Üniversitesi Öğretim Elemanı.

Not: Aynı duyguları paylaşıyorsanız mail atarak duygularınızı paylaşabilirsiniz.