Şube başkanı Tayfur URGENÇ kısa bir değerlendirme yaparak konuşmasını şöyle sürdürdü; Öncelikle böyle kutlu bir görevle kendilerinin vazifelendirilmiş olduğu için üye ve okul temsilcilerine teşekkür ederim. Bugün itibari ile Seçim ile teveccüh gördükten sonra birçoğu sendikamıza gelerek üye olmak kaydıyla 75 yeni arkadaşımız Türk Eğitim Sen ailesine katılarak bizleri onurlandırmış. Türk Eğitim Sen ailesinin bir değeri olmuşlardır. Biz bir aileyiz bu ailenin fertleri iyi günde de kötü günde de birbirine sahip çıkmak zorundadır. Bu ülkeyi karşılıksız seven Türk Eğitim Sen üyesi arkadaşlarımın ve bu fikre mensup insanların birbirini de sevmeye mecbur olduğunu belirtmek istiyorum. Biz milli bir kuruluşuz. Milli reflekslerle hareket eden bir sivil toplum kuruluşuyuz. 15 yıl önceki savunduğumuz Milli-Manevi değerler, mukaddesatımız bayrağa vatana Türk’e bakış açımız ile şu an ki bakış açımız aynıdır. 15 yıl sonrada aynı olacaktır. Bizler yaralandık acı çektik. Ama devlete millete küsmedik. Bürokrasinin bu yarayı iyileştirmek için düzgün tedavi yöntemlerini uygulamasını beklemekteyiz. Bizler siyasal konjektöre göre şekil alan bir sivil toplum kuruluşu değiliz. Eğitim çalışanının özlük ve mali haklarının iyileştirilmesi için mücadele etmekteyiz. Ve hepiniz okullarınızda bu teşkilatın birer Uç beyi, Ata beyisiniz. Hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Evet teşkilatımız çok zor bir süreçten geçerek bugünlere geldi. Hep hakkı adaleti ve insan onurunu haykırdık. Şubatların soğuğunu da Ağustosların sıcağını da yaşadık. Baskı da gördük zulümde çektik. Bu teşkilata gönül vermiş olan insanlar hep mazlumun yanında oldu. Bu şerefli mücadelenin kaynağında insan var. Şeyh Edebali ne demişti. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Dolayısıyla İnsanı temel alan bir anlayışla sendikacılık anlayışımızı sürdürüyoruz. Kimi zaman soru hırsızlarıyla, kimi zaman makam mafyalarıyla, kimi zaman da devletin içine çöreklenmiş yapılarla mücadele ettik. Bu çeteler tarafından hep mağdur edildik. Ama devlete ve bu millete hep inandık. Yılmadık mücadeleye inanmış bir topluluk olarak devam ettik. Bugünden sonra da iş hayatımıza yönelik tehditleri bertaraf etmek için mücadele edeceğiz. Devletin geleceği için tehdit oluşturduğunu düşündüğümüz paralel, dikey, yuvarlak, çemberimsi yapılarla mücadele edeceğiz. Çünkü bizim için “devleti ebed müddet” öncelikli gayedir. Öğretmenlerin performans değerlendirme sistemi ile karşı karşıya bırakılması bu ülkenin geleceğine yapılmış bir ihanettir. Bu olumsuz durum ortadan kalkana kadar yasal ve hukuki çerçevede mücadelemizi sürdüreceğiz. Eylem kararları alacağız. Eğitim çalışanına iade-i itibar verilmek zorundadır. Toplu sözleşmede 3.5’a imza atanlardan çalışanlar hesap sormak zorundadır. Bunlar herkese anlatılmak zorundadır. Öğretmenlere yönelik artan şiddet olaylarına karşı tüm eğitim çalışanlarının ve STK’ların ortak tepki vermek zorunluluğu vardır. Diyerek sözlerini tamamladı.
Teşkilatlardan sorumlu başkan yardımcısı Seyit Gemici; bu güzel ortamda sizleri ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Bugün itibari ile tüm ilçelerimizde ilçe yönetim kurullarımız en az 5’er kişilik yönetim ekibiyle seçilmiş, Üniversitemizin yönetim ekibi oluşturulmuş, Merkez okul temsilcileri belirlenmiştir. Geçen hafta da İlçe yönetim kurullarımızla, Üniversite teşkilatımızla ve Kadın kolları yönetimimizle toplantılarımızı gerçekleştirdik. Watsapp ve mesaj sistemi ile sürekli iletişim halinde çalışmalarımıza devam etmekteyiz.
Eğitim ve Sosyal işlerden sorumlu başkan yardımcısı Hasan Hüseyin İyilikli; yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bir çok gezi planı yaptıklarını anacak bunların içinde 3 Gezi organizasyonunun olacağını belirtti. 1-Gap Kültür Turu 2- Çanakkale Milli Turu 3- Balkan Ecdada Yolculuk Turu bunlar için son başvuru tarihinin 10 Mart olduğunu belirtti. Bunun yanında 18 Mart haftasında Türkiye Kamu Sen bünyesinde Çanakkale Şehitlerini anma ve deniz zaferi kutlama programı, yine nisan ayında Ürgüp’te bir vadi yürüyüşü organizasyonunun olacağını söyledi.
Soru cevap kısmında sorulan cevaplara sendika yönetimi cevap verdi. Söz almak isteyen temsilci ve üyeler fikirlerini belirterek hasbihal edildi. Toplantı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.