Türkiye'nin Oscar için “Yabancı Dilde En İyi Film” kategorisinde, aday adayı gösterdiği “Ayla” filmini Ürgüp Ayhan Ertürk İlkokulu Öğrencileri, Öğretmenleri ile birlikte izledi.
Birlik-beraberlik ve kardeşlik duygusunun güçlendirilmesi, sosyal hayata uyumlarının sağlanması amacıyla İlkokul öğrencileri “Ayla” filmini izlemesi için sinemaya götürüldü.
Ürgüp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu “Geleceğe İz Bırakanlar” projesi dahilinde “Değerler Eğitimi”  alt başlığında Ayhan Ertürk İlkokulu olarak şuan gösterimde olan Kore Gazisi Sayın Süleyman Dilbirliği’nin hayatını ve Kore’de yapmış olduğu fedakarlıkları ve Türk Milletinin yardımseverliğini konu alan filme 54 Öğrenci 4 Öğretmen 1 İdareci ve 2 Veli İle toplamda 61 kişilik grup ile gitmiş bulunmaktayız.
Bu etkinliğimizde öğrencilerimizin vatanseverlik duygularını daha da güçlendirmeyi hedefledik ve öğrencilerimizden aldığımız olumlu dönütler sonucu bunu sağladığımızı gördük.
Öğrencilerimiz filmi çok beğendiler ve film boyunca Türk askerinin kahramanlığının yardımseverliğinin fedakarlığının vurgulandığı  sahnelerde öğrencilerimizin gözyaşlarına hakim olamadıklarını gözlemledik.
Nevşehir Nissara AVM Sinemasında öğretmenleriyle birlikte film izleyen öğrenciler salondan mutlu ayrıldı.