Nevşehir’in Ürgüp ilçesine fakülte kurulması için yapılan girişimler sonuç verdi. Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, Ürgüplülere Diş Hekimliği Fakültesi'nin müjdesini verdi. 

Ürgüp'e Diş Hekimliği Fakültesi kurulması kararı ilçede büyük sevinç yarattı.

Ürgüp'te bir rüya daha gerçek oldu...

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk; “Ürgüp'te bir rüya daha gerçekleşmiş oldu. Ürgüp'ümüzün ihtiyacı olan Diş Hekimliği Fakültesi’ni ilçemize kazandırmak bize nasip oldu. Çok mutluyuz” dedi.

Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar'ın katıldığı proğramda açıklamalarda bulunan  Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, Ürgüp'e açılacak olan Diş Hekimliği Fakültesi ile kampüs alan ilçeye büyük katkı sunacağını söyledi. Bu sayede Ürgüp ilçesinin Kapadokya bölgesinde Turizmin başkenti olduğu gibi Eğitimin de başkenti olması adına önemli bir adım atılacağına işaret etti.

Bugün Ürgüp’ümüz için tarihi bir anı yaşıyoruz diyen Başkan Aktürk açıklamasında, bacasız fabrika olarak gördüğümüz Diş Hekimliği Fakültemizin gerek Ürgüp'ümüze gerekse Ürgüplü esnaflarımıza ciddi katkısı olacak. Kapadokya Üniversitesi tarafından açılan Diş Hekimliği Fakültesi'nin şimdiden Ürgüp ilçemize hayırlı olsun" dedi.

‘‘FAKÜLTE, ÜRGÜP’E BÜYÜK GÜÇ KATAR’’

Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar'da, üniversitemiz, önümüzdeki akademik yılda açılacak Diş Hekimliği Fakültesi ile ilklerine bir yenisini daha ekleyerek, gençlerin Kapadokya’da nitelikli diş hekimliği eğitimi almasını hedefliyoruz.

Nevşehir’de açılan ilk Diş Hekimliği Fakültesi olarak bu yıl bölüme 22’si yabancı uyruklu öğrenci olmak üzere toplam 68 öğrenci alacak olan üniversitemizde bölüm için tam burslu kontenjan da mevcut. Üniversitemiz, başta Ürgüp ve Nevşehir olmak üzere, Kapadokya bölgesi içerisinde yer alan Kayseri, Aksaray, Niğde ve Kırşehir illerinde yaşayan öğrencilere bölge bursu imkanlarıyla birlikte, tercih ve mesleki eğilim bursları gibi çeşitli burs imkânları da sağlayacak. Ürgüp ilçemizde hizmete girecek olan Diş Hekimliği Fakültesi'nin Ürgüp'e hayırlı olmasını diliyor Ürgüp Belediye Başkanımız Mehmet Aktürk'e de destekleri için teşekkür ediyorum" dedi.

Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı'da, “Tarihi doğası ve kültürü ile kadim ilçemiz Ürgüp'e  Diş Hekimliği Fakültemiz hayırlı olsun tüm emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

Emeği geçenleri www.fibhaber.com yönetimi olarak kutlar, Ürgüp ilçemize hayırlı olmasını dileriz.