Ürgüp'te geçtiğimiz yıllarda 4 farklı şirket çatısı altında öğrenci taşımacılığı yapan servisçiler, bu hafta başlayan 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılından itibaren kurdukları kooperatif ile 25 araçla Ürgüp'ün tüm mahallelerinden hem Ürgüp'teki okullara hemde Nevşehir, Avanos'taki okullara Öğrenci taşımacılığı yapıyor.
Kooperatif Başkanı Bayram Özer, Vatandaşların menfaati için böyle bir birliktelik sağlama yoluna çıktıklarını, bu amaçla çalıştıklarını ve ilk hafta sonucunda da başarılı olduklarını ifade etti.

25 araçla Öğrenci ve Velilere en iyi hizmeti en uygun fiyata sunma prensibiyle çalıştıklarını belirten Özer, sloganlarının "Ülkemizin geleceğiniz taşıyoruz." olduğunu, Öğrenci taşımacılığı işinin özenle yapılması ve ilgili kurumlar tarafından denetlenmesi gereken, sorumluluk gerektiren bir iş olduğunu bildiklerini belirterek, tüm Öğrenci ve Velilerin güvenle çocuklarını kendilerine emanet edebileceklerinin altını çizdi.

Özer yaptığı açıklamada, Şirket ile kooperatifin çalışma şeklinin farklı olduğunun altını çizerek, Kooperatiflerde denetimin devlet tarafından yapıldığını, Kooperatif Birliği tüzüğüne bağlı olarak çalışıldığını, Kurumsal bir oluşum olduğundan görev ve sorumluluk alanının şirketlerden farklı olduğunu belirtti.

Özellikle Öğrenci servislerinde denetimin önemine dikkat çeken Özer, Kooperatiflerde denetlemenin üst düzeyde olduğunu, kuruluştan sonra Ürgüp Kooperatifte de kendi içerisinde yönetim, denetim ve disiplin kurulları oluşturduklarını, kendilerine ulaşacak herhangi bir şikayet veya olumsuz durumun yönetim kurulunca değerlendirilerek disiplin kuruluna sevk edileceğini, alınan kararın şikayetçiye de resmi yazı ile bildirileceğini, dolayısıyla kooperatiflerde güvenlik ve disiplinden taviz verilemeyeceğini söyledi. 

Haber Merkezimize son olarak şehit ve gazi ailelerinin çocuklarından ücret alınmadığını söyleyen Kooperatif Başkanı Bayram Özer, Şehitlerimiz, gazilerimiz bizim için canlarından vazgeçti, onların evlatları ve yakınları bizim evladımızdır, bizim yakınımızdır. Kooperatifimiz Yönetim Kurulunda aldığımız karar gereği bu gibi konulara azami dikkat edilerek kendilerinden hiç bir ücret alınmayacaktır. dedi.

S.S. Ürgüp Öğrenci ve Personel Taşıma kooperatifi Tel: 0 541 341 27 50