Ürgüp Belediyesi ve Taşınabilir pil üreticileri ve ihracatçıları derneği (TAP) işbirliği ile bu yılda atık pilleri geri dönüşümle ülke ekonomisine kazandırarak doğanın kirlenmesine engel olan öğrenciler ve okullar yine ödüllendirildi.

 2007 yılından itibaren her sene düzenlemekte olduğu okullar arası atık pil toplama kampanyası 2017 – 2018 öğretim yılında 01 Ekim – 30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşti.

Geleceğimiz olan çocuklarımıza çevre bilincini aşılamak için oluşturulan kampanya Ürgüp'te aktif olarak yürütülmekte.

Geleneksel atık pil toplama kampanyasında bu yıl en fazla atık pili toplayarak TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İhracatçıları Derneği)'den 221 kilo pil toplayarak İl genelinde 1. olarak Masa Tenisi kazanan okul Ayhan Ertürk İlkokulu oldu.

Kampanya kapsamında 10 Kilogram ve üzeri pil toplayan Okullara ise Ürgüp Belediyesi tarafından teşvik amacıyla voleybol ve futbol topu hediye edildi.

Ürgüp Belediyesi tarafından Ortahisar İlkokulu, Ortahisar Fatih İlk ve Orta Okulu, Ortahisar Şehit Ali Kayaca İmam Hatip Ortaokulu, TESAN Fen Lisesi, Mehmet Diker Ortaokulu, Hanife Memiş Aksoy İlkokulu ve 15 Temmuz İlkokulu'nun aralarında olduğu 7 Okula ise Voleybol ve Futbol Topu hediye edildi.