Ürgüp'te Ayhan Ertürk İlkokulunda düzenlenen karne töreninde kurum bazında en yüksek not ortalamalarına sahip olarak birinci olan öğrencilere karneleri ve başarı belgeleri verildi.
Tüm Türkiye'de olduğu gibi bugün Ürgüp'te de Öğrenciler, 19 Eylül tarihinde başlayan 2016-2017 Eğitim Öğretim yılına bugün karnelerin alınması ile 3 aylık yaz tatiline girdiler.
Ürgüp'te 33 okulda 294 derslikte toplam 5.508 Öğrenciye 417 Öğretmen tarafından karneleri verildi.
İlçemizin tüm okulları gibi güzide okullarından olan Ayhan Ertürk İlkokulunda okulu birincilikle bitirerek mezun olan Öğrencilere karneleri ve başarı belgeleri sınıf öğretmenleri tarafından verildi.
Okul Müdürü Kenan Çalışkan yaptığı konuşmada Öğrencilere iyi bir yaz tatili dileyerek "Bir daha 15 Temmuzlar yaşanmaması için elinizden geleni yapın!" mesajı verdi. İstiklal marşının okunması ile Öğrenciler için tatil başlamış oldu.
Öte yandan İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş Özdemir tüm Öğrencilere iyi tatiller dileyerek bir mesaj yayınladı. "19 Eylül tarihinde ders zillerinin çalması ile birlikte başlayan 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı bugün sona eriyor. Öğrencilerimiz, yoğun bir okul dönemi sonunda tatile girecekler. Bu tatil öğrencilerimizin dinlenmeleri, kendilerine zaman ayırmaları, daha fazla kitap okumaları, sevdikleriyle birlikte zaman geçirmeleri için önemli bir fırsat olacaktır."
Öğretmen arkadaşlarına da mesajında yer veren Özdemir "Mesleklerin en onurlusu ve hizmetlerin en kutsalını üstlenmiş değerli yönetici ve öğretmenlerimizin, sevgili öğrencilerimizin, değerli velilerimizin aileleri ve sevdikleriyle beraber iyi bir yaz tatili geçirmelerini temenni ediyorum."