Ürgüp Evka Mahallesi ile Fatih Mahallesi arasında yer alan okul, açıldığı yıl Tesan Anadolu Lisesi'ne ardından Tesan Anadolu Öğretmen Lisesine dönüştürülmüştü.
Her yıl katlanarak giden okulun Üniversiteye yerleştirmede farkedilen başarısı bu yıl, TESAN Fen Lisesi olarak eğitim öğretime devam etme kararı verilmesine sebep oldu. 2016-2017 Eğitim Öğretim yılından itibaren 90 Öğrenci kabul eden Tesan Fen Lisesi, İl genelinde Nevşehir Merkezdeki Fen Lisesinden sonra, Sağlık Meslek Lisesinde olduğu gibi, İl Merkezinden sonra açılan ilk ilçe olma özelliğine Ürgüp sahip oldu.
Okul bahçesinde 2016-2017 Eğitim Öğretim yılının başladığı günde açılış programınla öğrencilerle bir arada olarak o heyecanı, Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Ürgüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş Özdemir, Okulu yaptıran hayırsever Bekir Erdoğan ve Okul Müdürü Mustafa Çavuş ile öğretmen, öğrenci ve veliler de yaşadı.
Açılış konuşmasını yaparak ilk dersi veren TESAN Fen Lisesi Tarih Öğretmeni Oktay Demirkale, yakın tarihimizde meydana gelen ve son zamanlarda sıkça gündeme gelen ihtilal, inkilap terimlerini ve 15 Temmuz hain darbe kalkışmasını anlattı.
Ardından konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş Özdemir, Tüm öğrencilere başarılı bir eğitim öğretim dönemi dileyerek, 15 Temmuzdan sonra Öğrenci, öğrenciliğini en iyi şekilde yapacak daha çok çalışacak, Öğretmen Öğretmenliğini daha iyi yapacak tenefüs aralarında bile iyi bir nesil yetiştirmek için var gücü ile mücadele edecek. Ancak o zaman 15 Temmuz cuntacıları başarıya ulaşamaz. dedi.
Belediye Başkanı Fahri Yıldız ise, açılışında bulunduğu bu müstesna eğitim yuvasının Fen Lisesine dönüşmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, Anadolu Lisesi olarak bir çok başarılı öğrenci yetiştirdi. Anadolu Öğretmen Lisesi olarak bir çok başarılı öğrenci yetiştirdi, bundan sonra Fen Lisesi olarak eminim bir çok başarılı nesiller yetiştirecek. İlçemizi ve Okulumuzu kazanarak büyük başarı gösteren tüm öğrencileri ve ailelerini tebrik ediyor, başarılı bir eğitim öğretim yılı temenni ediyorum. dedi.
Yıldız, Ürgüp'te sıcak asfalt çalışmalarının başarıyla devam ettiğini dile getirdiği konuşmasında, Evka kavşağa kadar olan bölümün sıcak asfalt kaplamasının tamamlandığını, TESAN Fen Lisesi gibi başarılı bir okulun önünü de yapmadan bırakmaya gönlümüz el vermedi, görmüş olduğunuz gibi okulun önünde çalışma yapıyoruz. 800.000 TL bedelle Şoförler Cemiyetine kadar olan bölgeyide sıcak asfaltla kaplayarak kullanımınıza sunacağız.dedi
Son olarak kürsüye gelen Nevşehir Milletvekili Av. Murat Göktürk, Okulun Fen Lisesine dönüşmesine ilk önce sıcak bakmadığını, bunun yerine Fen Lisesi ihtiyaçlarına cevap verecek yeni bir binayı Milli Eğitim Bakanlığı'na yaptırmayı istediklerini ama TESAN AŞ.'nin değerli sahiplerinden Bekir Erdoğan Bey maddi olarak ne gerekiyorsa ben destek vermeye devam edeceğim deyince Hükümetimizle, Bakanlığımızla el ele ne gerekiyorsa yapılır diyerek gerekli girişimlerde bulunduk. dedi.