Ürgüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş Özdemir'den alınan bilgilere göre, TOKİ konutlarının bulunduğu alanda Nevşehir İl Özel İdaresi Yatırım İnşaat Müdürlüğü tarafından ihale edilerek yapımına son aşamada devam edilen 24 Derslikli İlkokulun ve 24 derslikli orta okulun şanına yakışır isimler verildi.

Okulun fiziki yapısı, Öğretmen ve idarecilerinin belirlenmesi gibi işlemlerin son aşamada devam ettiği okullardan yakında açılarak eğitimin başlayacağı Orta Okula  "Şehit Polis Fevzi Başaran Orta Okulu"  24 derslikli İlkokula ise "15 Temmuz İlkokulu" adı verilmesine karar verildi.

TOKİ konutlarında yaşayan Öğrenciler 2016-2017 Eğitim ve Öğretim döneminin başladığı Pazartesi gününden itibaren geçici olarak Ayhan Ertürk İlkokuluna ve Hacı Ahmet Toksöz Orta Okuluna başlamış, ulaşımlarını servislerle sağlamaktaydı.

Önümüzdeki haftalarda tüm hazırlıkları tamamlanmış duruma gelecek Şehit Polis Fevzi Başaran Orta Okulu eğitim öğretime başlayacak. İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş Özdemir, kısa sürede Okulun açılarak İlkokul Öğrencilerinin de Ortaokul binasında eğitimlerine devam edeceğini müjdeledi. İlerleyen zamanda ise 15 Temmuz İlkokulundaki çalışmalarında tamamen tamamlanmasıyla Orta Okul binasında eğitimlerini sürdüren Öğrenciler hemen yan taraftaki kendi binalarında kaldıkları yerden eğitimlerine devam edecekler. 

TOKİ halkına, Ürgüp halkına, Kahraman şehitlerimizin manevi ruhuna ve 15 Temmuz kahramanlarına ilk ve orta okulumuz adlarıyla birlikte hayırlı olsun. 15 Temmuz İlkokulunda ve Şehit Polis Fevzi Başaran Orta Okulunda, 15 Temmuz bilincine sahip, vatanına göz diken birileri varken evine saklanarak perde arasından olan biteni izlemeyen, ATM ve Marketlere koşmak yerine tankın önüne yatmayı seçen, vatanı için şehit olmaya hazır nice vatan evlatlarının, nice Fevzi Başaran'ların, nice Ömer Halisdemir'lerin, nice Abdullah Tayyip Olçok'ların yetişmesi umuduyla FİB Haber yönetimi olarak Okulların isimlerinin verilmesinde, düşünce aşamasından onay aşamasına varıncaya kadar emeği olan herkese teşekkür ediyoruz.