Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Özel İdaresince, Ürgüp ilçesinde maliye hazinesine ait araziye hayırsever Veli HALICI'nın nakdi yardımı neticesinde yapılacak olan öğrenci pansiyon binasının yapım protokolü, Nevşehir Valisi Mehmet CEYLAN ve hayırsever Veli HALICI tarafından imzalandı.
      Öğrenci pansiyonu yapım işlerinde kullanılmak üzere nakdi bağış karşılığında yapılan protokolde İl Milli Eğitim Müdürü Osman ŞİMŞEK, Ürgüp Kaymakamı Alper BALCI, Ürgüp Beleye Başkanı Fahri YILDIZ da hazır bulundu.
      Vali CEYLAN, Nevşehir Ürgüp ilçesinde yapılacak olan ve 2017-2018 eğitim-öğretim yılında hizmete girmesi planlanan öğrenci pansiyonuna yapmış olduğu katkılarından dolayı hayırsever Veli HALICI'ya teşekkür etti.

 Ürgüp İbrahimpaşalı Hayırsever Veli Halıcı, Ürgüp Lisesinin yan tarafında bulunan Maliye Hazinesine ait alanda Öğrenci yurdu yaptırmak için 1 Milyon 500 Bin TL nakdi yardım yapacak.

Ürgüp'ün İbrahimpaşa Köyü doğumlu, İsttanbul'da uzun yıllar ticaretle uğraşan, kasaplık ve dolmuş hattı işletmeciliği yapan Veli Amca Ürgüp için önemli bir yatırıma daha imza attı.

Mustafa Veli Halıcı İmam Hatip Orta Okulunu yaptırarak Ürgüp'te yüzlerce çocuğun eğitimi için fiziki altyapıyı hazır eden Veli Halıcı, bugün Nevşehir Valiliğinde düzenlenen törende yeni yapacağı hayırla Ürgüp'te yapılacak Yurt binası için sözleşme imzalandı.

1 Milyon 500 Bin TL bağışla yine babası ile kendi adının verileceği Mustafa Oğlu Veli Halıcı Yurdu Nevşehir İl Özel İdaresi tarafından ihale ile yaptırılacak.

Kısa sürede inşaat çalışmaları tamamlanan yurt 2016-2017 Eğitim öğretim yılına öğrenciler için hazırlanmış olacak.

Nevşehr Valiliğinde düzenlenen sözleşme imza törenine Vali Mehmet Ceylan, Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Ürgüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş Özdemir ve hayırsever Veli Halıcı katıldı.

Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı, Veli Halıcı ve eşinin adının verileceği bir eğitim vakfının da kurularak hayır işlerinin devam edeceğini de müjdeledi.