Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Fatih Projesi kapsamında Ürgüp’te eğitim öğretime devam eden 3 okulda Etkileşimli akıllı Tahta ile eğitim veriliyor.

Eğitim-öğretimde fırsat eşitliğini sağlamak ve okullardaki teknolojiyi iyileştirmek amacıyla başlatılan Fatih Projesi’nin Ürgüp’te 3 lisede geçtiğimiz yıl uygulanmaya başladığı belirtildi.

Belirlenen Ürgüp Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Hayri Mehmet Ürgüplü Anadolu Lisesi ve Tesan Anadolu Öğretmen Lisesinin sınıflarında kurulumu tamamlanan akıllı tahtaların geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde öğrencilerin hizmetinde olduğu, bu okulların müdürlerinin FATİH Projesi kapsamında eğitimde teknoloji kullanımı kursu aldıkları, öğretmenlerin ise altı günlük bilgilendirme kursuna alındıkları ifade edildi.

Başkan Fahri Yıldız Okulları ziyaret etti 

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle bölgede bulunan okulları ziyaret etti.

Eğitim Öğretim yılının başladığı ilk gün,  Aksalur’daki okulları ziyaret eden Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti.

Daha sonra Ürgüp genelindeki tüm okulları gezerek, Okul Müdürleri ve Öğretmenlerden çeşitli bilgiler alan Yıldız, İlçedeki Okulların ihtiyaçlarını tek tek belirlediğini, önümüzdeki günlerde taleplerin yerine getirileceğini ifade etti.

 

Ürgüp Sağlık Meslek Lisesi ve Ürgüp Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrencilere ders veren Başkan Yıldız, 2013- 2014 Yeni eğitim öğretim yılının, öğrencilerimize, velilerimize ve öğretmenlerimize sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini diliyorum” dedi.