Hayırsever Ayşe Dudu Sağdıç tarafından Ürgüp'e yaptırılan Akdoğan Erkek Öğrenci Yurdu, düzenlenen törenle açıldı.

 

Hayırsever Ayşe Dudu Sağdıç tarafından Ürgüp'e yaptırılan Akdoğan Erkek Öğrenci Yurdu, düzenlenen törenle açıldı.

 

Ürgüp Tesan Anadolu Öğretmen Lisesi bahçesine yaptırılan öğrenci yurdunun önünde düzenlenen törene, Vali Abdurrahman Savaş, Milletvekilleri Murat Göktürk, Ahmet Erdal Feralan ve Ebubekir Gizligider, İl Garnizon ve Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program, halk oyunları gösterisi ile devam etti.

 

Vali Savaş, burada yaptığı konuşmada, okulların açılması ve öğrencilerin okulları doldurması ile her yerin şenlendiğini, yapılan bu güzel mekanlarla da yeni eğitim öğretim yılına başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

 

Her geçen gün eğitim alanında güzel yatırımlar yapıldığını her şeyden önemlisi mekanların insanlarla değer bulduğunu belirten Savaş, "Dünyada bir çok ülkeye baktığımızda bizim insanımız kadar devletin yapacağı yatırımlara vatandaş olarak destek veren başka bir millet ve ülke yok. Çok güzel bir coğrafyada yaşıyoruz. Mekanlar insanlarla değer bulur. Milletimiz de bu ülkeye layık üstün vasıflı insanlarla dolu" diye konuştu.

 

Milletvekili Göktürk ise Ürgüp'te bulunan okulların yaklaşık yüzde 80'inin hayırsever katkıları ile yapıldığını, devlet ve milletin el ele verdiğinde altından kalkamayacağı bir meselenin olmadığını kaydetti.

 

Ürgüp Kaymakamı Yılmaz, hayır işlerinde bulunmak kadar önemli bir şey olmadığını, bunu da Ürgüplü'lerin her alanda yaptıkları hayırlarla gösterdiklerini belirtti.

 

Tesan Anadolu Öğretmen Lisesi'nin çok başarılı bir okul olduğunu, yapılan bu yurt ile önemli bir ihtiyacın giderildiğini kaydeden Yılmaz, "Tesan okulumuz çok başarılı öğrenciler yetiştiriyor. Burada en büyük eksiklik yurttu, o da tamamlandı. Ürgüp hayırseverleri ile örnek bir yer. Hayır işlerinde el birliği yapmanın buradaki eğitim kompleksinden görüyoruz" dedi.

 

Yurdu yaptıran Ayşe Dudu Sağdıç da, babasının hayali olan yurdu yaptırmaktan ve açılışına şahit olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, eğitim alanında bağışlarının devam edeceğini söyledi. Sağdıç, Ürgüp'e yapılması planlanan bir okul için 600 bin TL bağışta bulunacağı müjdesini verdi.

 

Konuşmaların ardından Tesan Anadolu Öğretmen Lisesi bahçesine yaptırılan Akdoğan Erkek Öğrenci Yurdu'nun açılışı gerçekleştirildi.

 

Açılışın ardından yurdu gezen protokol üyeleri, okuldan ayrılarak yine hayırseverler tarafından yapılan ve faaliyette olan Hanife Memiş Aksoy İlköğretim Okulu'nu gezerek incelemelerde bulundular.