Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ın eşi Songül Aktaş, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Hanımefendi Emine Erdoğan’ın başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında, Ürgüp İlçesine bağlı Başdere Köyü Yardımlaşma Dayanışma ve Güzelleştirme Derneğinin talebi üzerine Ürgüp Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce açılan, Okuma-Yazma Kursuna katılan kursiyerlere sertifikalarının verilmesi programına katıldı ve ardından da Dikiş-Nakış Sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

           Ziyaretlerinde; derneğin düzenlediği Okuma-Yazma Kursu hakkında Ürgüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş Özdemir’den bilgiler alan Songül Aktaş, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Hanımefendi Emine Erdoğan’ın önderliğinde başlatılan ‘Okuma-Yazma Seferberliği’nin tüm yurt genelinde olduğu gibi Ürgüp İlçemize bağlı Başdere köyümüzde de okuma yazma kurslarına katılımın iyi olduğunu ifade ederek, “Bu anlamda kursa katılan vatandaşlarımıza sertifikalarını vermenin mutluluğunu yaşıyorum’’ dedi ve kursa katılan kursiyerlere Sertifikalarını verdi.

Sertifikalarını Songül Aktaş’ın elinden alan kursiyerler ise, kendilerini aralarında görmekten memnun olduklarını ifade ederek, teşekkür ettiler.

           Sertifikaların verilmesinin akabinde de Ürgüp Halk Eğitim Merkezi tarafından Başdere Köyü’ndeki Dikiş-Nakış Sergisinin açılışına katıldı.

Açılışın ardından sergideki ürünleri tek tek inceleyen ve ürünlerle ilgili kursiyerlerden bilgi alan Songül Aktaş, serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Songül Aktaş’a ziyaretlerinde; Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş Özdemir ile İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü MevlütTürkol eşlik etti.