NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in tanınmış iş adamlarından, Ponza ve Bims sektöründe ilimizin önde gelen firmalarından birinin de Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Musa Ertaş, Ponza sektörünün Nevşehir’de ileriki yıllarda daha da gelişeceğini dile getirdi.

İlin vasıfsız işçi potansiyelini bu sektörün sünger gibi çektiğini dile getiren İş Adamı Musa Ertaş, Nevşehir Üniversitesi bünyesinde ponza laboratuarının da devreye girmesiyle birlikte bu sektörün ilin ekonomisine daha fazla katkı sağlayabilir bir konuma ulaşacağını ifade etti.

Ertaş, “Nevşehir’de ponza istenilen yere geldi diyebiliriz. Ancak daha rantabıl, daha katma değeri yüksek ürünler çıkararak bu ürünü ele almamız gerekiyor. Teknolojiyi de kullanarak değişik kalibrasyonlarda ürünleri ortaya koyabilmek adına henüz çalışmalar sonuç vermiş değil. Nevşehir’de ponza ile ilgili Üniversite işbirliğiyle bir laboratuar kurulması söz konusu idi. Şu an da bu çalışmanın ne durumda olduğunu tam bilemiyorum. Ama biz üç üniversitemizle bu konudaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her yıl birkaç tane patentli ürünümüzü piyasaya arz ediyoruz. Üniversite – Sanayi işbirliği ile bu çalışmalar yapılabilirse ponza’nın bölgemiz ekonomisine daha büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu laboratuarın devreye girmesiyle birlikte sektörümüz daha canlanacak. Bu sektör Nevşehir’deki vasıfsız işçiyi sünger gibi çekti. 25-30 civarında ilimiz genelinde ponza işletmesi var. Ve artık ilin vasıfsız olarak adlandırılan işçi potansiyeli de yetmez duruma geldi. Nevşehir’de işsizliğin önüne geçti sektörümüz. İyi bir de gelir kaynağı oluşturmaya başladı. Sektör olarak çok iyi bir yere geldi. Üniversitemiz çok iyi bir yolda. Bunun teşvik edilmesi ve devlet politikası haline getirilmesi gerek” diye konuştu.