Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan; "2, 3, 4, 8 ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitimi belirlenen kurallar çerçevesinde başlatıyoruz..." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün salgınla mücadele tedbirleri konusunda yapılan istişarelerin ardından yeni kararlar aldıklarına dikkati çekerek, geçen aylarda yeniden yükselme eğilimi gösteren vaka, hasta ve ağır hasta sayısındaki artışın düşme eğilimine girmiş olmasından memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

“BUGÜN YÜZ YÜZE EĞİTİMİN KAPSAMINI GENİŞLETME KARARI ALDIK”

Salgın sürecinde eğitimden ticarete, spordan sosyal faaliyetlere kadar pek çok hususta ertelenen ihtiyaçların yol açtığı sıkıntıların bilincinde olduklarını ve sağlık önceliklerinden taviz vermeyecek şekilde bu sıkıntıları aşamalı olarak çözüme kavuşturacak yöntemler geliştirdiklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün yüz yüze eğitimin kapsamını genişletme kararı aldık. İlkokul birinci sınıfların yanı sıra ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıflarda da yüz yüze eğitimi belirlenen kurallar çerçevesinde başlatıyoruz. Bunlara ilave olarak ortaokul 8’inci ve lise 12’nci sınıflarda da yine belirlenen kurallar dâhilinde yüz yüze eğitime geçilecek. Ayrıca, özel eğitim okulları ile il hıfzıssıhha kurullarının uygun bulduğu köy okullarında da yüz yüze eğitimin önünde herhangi bir engel olmadığı görülmüştür. Diğer sınıflarla ilgili kararı gelişmelere bakarak önümüzdeki haftalarda vereceğiz” açıklamasında bulundu.

"500 BİN ÖĞRENCİMİZE TABLET VERMEK İÇİN ÇALIŞMALARI BAŞLATTIK" 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, okula gidecek öğrencilerden temizlik, maske ve mesafe kurallarına sıkı şekilde riayet etmelerini isteyerek Millî Eğitim Bakanlığı’nın uzaktan eğitimde bilgisayar ihtiyacı olanlar için bir çalışma yürüttüğünü, ilk etapta 500 bin öğrenciye ücretsiz tablet bilgisayarın gelecek haftadan itibaren verileceği bir süreci başlattıklarını duyurdu.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un, yarın saat:11.00'de yüz yüze eğitime geçişin ayrıntılarını açıklaması bekleniyor...