Açılış sonrasında okul öğrencilerinin yaptığı semazen gösterisi protokol ve izleyicilerden büyük takdir aldı.
Yerli ve milli olmanın somut olarak hayat bulduğu sergide okulun sevimli öğrencileri Avanos bölgesinin kırmızı toprağından yapılan çamuru seramik tornası kullanarak sanata çevirdiler.
Vilayetler Anaokulunda 2017-2018 eğitim öğretim dönemi boyunca Seramik Atölyesi dersleri alan 4-5 yaş gurubu öğrencilerin yaptığı çalışmalar katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.
Seramik çalışmaların yanı sıra ebru , mozaik , cam boyama gibi sanatsal ürünlerin sergilendiği sergide okulun öğrencileri de eserleri ve çalışmaları başında hazır bulundu.
Açılışın ardından sergiyi gezen Vali Aktaş, Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu Müdürü Kenan Tekin’den sergilenen eserler hakkında bilgi aldı.
Sergide öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Aktaş, onlarla bir süre sohbet ederek, öğrencilerin yapmış olduğu çalışmaları çok başarılı bulduklarını ifade etti ve sergide emeği geçen öğrencileri , Seramik Öğretmeni İclal Teoman’ı ve Halk Oyunları öğretmeni Ayşenur Neşeli’yi kutlarken, başarılarının devamını da diledi.
Okul Müdürü Tekin ve öğretmenler ise Vali Aktaş’a, gerçekleşen serginin açılışına katılımlarından dolayı teşekkürlerini ilettiler.