Polisin suç ile mücadelesinde halkın desteğini ve katılımını sağlamak , meydana gelebilecek müessif olaylar öncesi bilinçlendirmek ve suç olgusu hakkında öğrenciler için etkin bir önleyici güvenlik politikası geliştirebilmek amacı ile hazırlanmıştır.

Proje çalışmaları Vilayetler Anaokulunu ziyaret ederek yerinde izleyen İl Emniyet Müdürü Sn. Mehmet ARTUNAY ve İl Emniyet müdür yardımcıları Sn. Bülent KALIN , Sn. Emin ÇAKI , Sn. Uğur KÖSE Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü Şube Müdürü Sn. Sedat GÖKTAŞ proje kapsamında eğitim alan öğrencilerle yakından ilgilendiler. İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerini çiçeklerle karşılayan anaokulu öğrencileri polislere olan sevgilerini etkinlik sırasında sıkça dile getirdiler.

Okul Müdürü Kenan TEKİN ; Çocuklarımızda güvenlik bilincini ve duyarlılığı arttırmak , eğitim çağındaki çocuklara suç unsurları ile mücadelede faydalı bilgiler içeren i yaş düzeylerine uygun olarak düzenlenmiş , çizgi film karakterleriyle oluşturulmuş slayt, görsel sunu , kısa film izlettirilerek öğrencilerimize eğlenerek öğrenme fırsatı sunan ve okulumuza gelerek bizleri onurlandıran İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederiz. İfadeleri ile projeyi koordine eden kurumlara teşekkür etti.

Proje faaliyetlerine katılan öğrencilere etkinlik sonunda polisler tarafından hediyeler dağıtılarak çalışmalar sona erdirildi.