Yarışmaya Nevşehir’i temsilen katılan Aksalur İbrahim Aydın Ortaokulu öğrencisi Halil Kaygısız, düzenlenen ödül töreninde İkoor Altın Ödülüne layık görülerek Nevşehir’e bir ilk olacak ödülü kazandırmış oldu.

Öğrencisinin aldığı ödülden ötürü mutluluk duyduğunu belirten Aksalur İbrahim Aydın Ortaokulu öğretmeni Eray Özkan; “Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde bu yıl 9.su düzenlenen üç yıldır üst üste finale kaldığımız Yaratıcı Çocuklar Aranıyor/Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması”nda öğrencim Halil Kaygısız’ ın Teknoloji ve Tasarım dersinde yapmış olduğu tasarımı ile “İkoor Altın Ödülü”ne layık görülmüş, yarışmada üçüncü olmuştur. Desteklerini esirgemeyen öğretmen arkadaşlarıma teşekkür eder, öğrencimi canı gönülden kutlarım” şeklinde konuştu.

Başarı haberini ile ilgili bir açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur ise, “Nevşehir’in adının ülkemizin dört bir yanında başarılar ile anılması, düzenlenen yarışmalarda yüksek sesle açıklanması bizleri mutlu etmektedir. Hele ki Nevşehir’in eğitim ile ilim ve bilim ile ilgili yarışmalarda sesini duyurması, ödüllerle anılması üstelik de bunu başaranın öğrencilerimiz olması bizlere ayrı bir heyecan katmakta, ödülden duyduğumuz onur ve gururu daha da artırmaktadır. Bizlere böylesi onur ve gurur veren başarılara imza atan başta öğrencimiz Halil Kaygısız’a ve bu başarının oluşmasında büyük emeği olan üyemiz Eray Özkan’a teşekkür ediyorum” dedi.