NEVŞEHİR(MHA) Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı tarafından desteklenen Yaşam için Fen ve Matematik  “Mathmatics and Science for Life ( MASCIL)" çalıştayı Nevşehir’de gerçekleştirildi.
13 Avrupa ülkesinden 18 ortak işbirliğiyle yürütülen bu projenin amacı, sorgulamaya-araştırmaya dayalı bilim öğretiminin (IBST) ilköğretim ve ortaöğretim okullarında, yaygın olarak kullanımını teşvik etmek. 

Nevşehir Dedeman Otelde düzenlenen çalıştaya, Hacettepe Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Ahmet İlhan Şen, Doç. Dr. Gültekin Çakmakçı,  Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Şube Müdürleri Mustafa Ece ve Ramazan Bıyıklıoğlu ile öğretmenler katıldı.Projesi kapsamında düzenlenen çalıştaya Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Şube Müdürü Ramazan Bıyıklıoğlu, Hacettepe Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Ahmet İlhan Şen, Doç. Dr. Gültekin Çakmakçı ve Nevşehir Merkez ilçe okullarında görevli Fen Bilgisi, Fen ve Teknoloji, Fizik, Kimya branşlarından öğretmenler katıldı.Bu amaçla ilimiz genelinde 30 öğretmenimize sorgulamaya dayalı bilim eğitimi verildi.

Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek,  çalıştayda yaptığı konuşmada, Fen ve Matematik bilimlerine gereken önemi veren toplumların, uluslararası yarışta basamakları hızla çıktığına ve geleceklerini garanti altına aldıklarına dikkat çekti.

Bilimsel ve teknolojik gelişmelerin hızla ilerlediği günümüzde, çağa ayak uydurmak için okullarda öğrencilerin aldığı fen ve matematik eğitiminin niteliği ve kalitesinin daha fazla önem kazandığını belirtti.

Prof. Dr. Ahmet İlhan Şen konuşmasında sorgulamaya-araştırmaya dayalı bilim öğretiminin (IBST) ilköğretim ve ortaöğretim okullarında yaygın olarak kullanımını teşvik ederek bu amaçla hizmet öncesi öğretmen adaylarına ve hizmet içi öğretmenlerine sorgulamaya dayalı bilim eğitimi ile ilgili çalıştaylar düzenlemekteyiz. Bu kapsamda Nevşehir’de bu çalışmaya gerçekleştirirken Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına teşekkürlerini iletti.  

“Mathmatics and Science for Life”  çalıştayı, sorgulama temelli fen ve matematik eğitiminde proje ve materyal hazırlama yöntemleri hakkında bilgilendirme, öğretmenlerin grup çalışması yaparak proje ve materyal planı hazırlamaları ve hazırladıkları proje ve materyalleri sunmalarının ardından katılan öğretmenlere sertifika verilmesi ile sona erdi.