Okulların tatile girmesi nedeniyle, 20 Haziran 2016 tarihinde başlayacak olan Yaz Kur’an Kurslarında görev alacak olan görevlilere yönelik İl Müftüsü Yakup Öztürk, Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat, Şube Müdürü Mustafa Özer ve Hz. Ömer Camii İmam Hatibi Mustafa Öz tarafından Yaz Kur’an Kursu Eğitim Semineri düzenlendi.
Hizmet İçi Eğitim Seminerinde, Diyanet İşleri Başkanlığımızca hazırlanan Yaz Kur’an Kursu Eğitim Semineri Ders Videolarından da faydalanılarak, Yaz Kur’an Kurslarında yapılaması gerekenler detaylı bir şekilde işlendi.
Dört oturumda gerçekleşen seminerde açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Yakup Öztürk, Yaygın Din Eğitimi Kurumu Olarak Yaz Kur’an Kursları, Hizmet içi eğitim seminerleri ile 4-6 yaş Kur’an Kurslarının önemi hakkında kısa bir konuşma yaptı.
Müftü Öztürk’ün konuşmasının ardından Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat, “(EHYS) Eğitim Hizmetleri Yönetim Sistemi”, Şube Müdürü Mustafa Özer “Yaz Kur’an Kursu Uygulama Esasları” ve İmam Hatip Mustafa Öz’de “Cami Çocuk Buluşması, Yaz Kur’ an Kurslarında Çocuklara Allah’ı Nasıl Anlatırız” gibi konularda katılımcılara bilgi verdi.
Seminer programı katılımcıların teklif ve sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi.