Konuyla ilgili geçtiğimiz yıllarda girişimlerde bulunan ancak, müstakil bir bina temin edilemediği ve lisenin açılmasına yeterli öğrenci olmadığı gibi gerekçelerle girişimlerinden sonuç alamayan Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar yeniden aynı girişimlerine hız verdi.

Edinilen bilgiye göre Yazıhüyük belediye başkanı Çavdar’ın girişimleri bu kez sonuç verecek gibi. Zira, Derinkuyu ilçesine bağlı Suvermez beldesi ile Yazıhüyük beldesi arasında bir alana lise binası yapılarak her iki beldenin şimdilerde Derinkuyu ilçesine gitmek zorunda kalan lise öğrencilerinin bu okulda öğrenim görmesi ele alınıyor.

Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar’a göre Derinkuyu da lise öğrenimi gören 70 dolayında öğrencinin yanı sıra Suvermez Kasabasındaki lise öğrenimi görmek için yine Derinkuyu ilçesine giden öğrencilerin de eklenmesiyle lise açılması için gerekli sayı yakalanabilecek.

İl Milli Eğitim Müdürünün kapısını sık sık yoklayan Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar’ın bu girişimlerine siyasilerin de destek olmasıyla yakın zamanda Yazıhüyük ve Suvermez arasında bir lise açılmasına bu kez olumlu bakıldığı belirtiliyor.
Haber:Ali Çamur