Uzun bir dönem Nevşehir'de görev yapan ve görev yaptığı süre içerisinde aldığı kararlar ve yönetim anlayışı ile kurumu yıpratan Osman Şimşek'in görevden alınmasıyla birlikte Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü makamına atanan Murat Demir'e hayırlı olsun temennisinde bulunan Türk Eğitim-Sen heyetinin Demir'den ilk isteği "adil yönetim, eğitimde huzur ve çalışma barışı" oldu.
Nevşehir'de eğitimin Osman Şimşek döneminde büyük yaralar aldığını, adil yönetim anlayışının kaybedildiğini, eğitimde huzurun ve çalışma barışının yok edildiğini ifade eden Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, "Türkiye'nin gözbebeği olan, tarihi ve kültürel dokusuyla herkesin ilgisini ve dikkatini her dönem çekmiş güzel şehrimize, Nevşehir'imize hoş geldiniz, yeni göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Kurulduğu günden beri milli ve manevi değerleri kendisine kılavuz edinerek sendikal yaşamını Nevşehir'de başarıyla yürütmeye çalışan Türk Eğitim-Sen bugüne kadar Nevşehir'in okul, kurum ve öğrencilerine 190bin TL yardım yapmış, toplumun sesi olmuş adaletin her alanda hakim kılınmasını arzulayan bir sendikadır. Sizden beklentimiz eğitimi ilgilendiren her konu ve kararda adil, hakkaniyetli davranmanızdır. Biz bu ile atanan hiçbir bürokratımıza karşı önyargılı davranmadık, size karşı da asla önyargılı değiliz. Gerçekleştireceğiniz her müspet çalışmada ve projede Türk Eğitim-Sen olarak desteğimizi verir, gereken neyse yaparız. Dönem başından beri 460 okul gezen bir sendikacı olarak sizin de eğitimcilerimizle iç içi olmanızı temenni ediyoruz" dedi.
Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Murat Demir'e, görevden alınan ve mahkeme kararları çıkmış müdürler ile de ile bir toplantı yapmasını öneren Mustafa Uğur, adil bir yönetim anlayışıyla Nevşehir'de tüm sorunların aşılacağını, herkesin canla başla eğitimin kalitesini artırmak ve gençlerimizi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm ecdadın çizgisinde yetiştirmek için çabalayacağını ve Nevşehir'in böylesi pozitif bir ortamda Türkiye dereceleri ile anılacağını da sözlerine ekledi.
Bu nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Murat Demir ise, "Mustafa Uğur ismini ve Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi'ni özellikle son 3-4 gündür çok yakından takip ediyor ve çalışmalarınızı takdir ediyorum. Her güzel programa yetişmeye çalışıyor, eğitimcilerle ve vatandaşlarla birlik, beraberlik içerisinde çalışmaya gayret ediyorsunuz Allah yardımcınız olsun. Şundan emin olun ki göreve başladığımda niyetim hayır oldu, inşallah akıbetim de hayır olsun. Nevşehir'e çok iyi şeyler yapılabilir. Bu anlamda huzur, birlik ve beraberlik ortamında, çocuklarımızın geleceği için eğitimin her kademesinde sevgi ve saygının hakim kılınacağı bir yönetim anlayışında olacağız. Bizler eğitimciler olarak büyük bir vebal altındayız inanıyorum ki herkes üstüne düşen görevi yaparsa çıta da doğal olarak yükselecektir. İktidarlar gelir, gider, değişir bizim için bu önemli değildir. Biz malzemesi insan olan kutsal bir mesleğin temsilcileriyiz ve bu bilinçle hizmet etmeliyiz. İnşallah sorunlar aşılır, kırgınlıklar asla olmaz ve yöneticilik vasfı olanlar, liyakatli olanlar okullarımızı yönetir zira biz kimsenin üzülmesini istemeyiz" şeklinde konuştu.
Mustafa Uğur'dan özel bir ricası olduğunu da sözlerine ekleyen Murat Demir, "Sizden ricam bizi eleştirin, eleştiri bizi her zaman ayakta tutacaktır ama lütfen bizi eleştirirken biraz insaflı olun" dedi.
Murat Demir sözlerini şu şekilde sonlandırdı; "Nevşehir'de herkes demokratik haklar çerçevesinde yanlış olduğuna kanaat getirdiği her konuda mahkemeye gidebilir bu gayet doğal bir durumdur. Bizler de mahkemeden çıkan kararları uygularız eğitimciler merak etmesin. Eğitimci arkadaşlarıma özellikle sesleniyorum her soruda ve sorunda kapımı çalabilirler, günün her saatinde telefonumu arayabilirler. Biz buraya hizmet için, başarı için geldik. Sivil toplum kuruluşları, veliler, öğrenciler, personelimiz sürekli istişare halinde olacağız ve iyi bir ekip ruhuyla bu ilde güzel işler başaracağız."