2020 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS), Türkiye’de ilk 1000’e giren öğrenciler Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız’ı makamında ziyaret etti.

Önce, Özel Altınyıldız Fen Lisesi öğrencilerinden YKS Sayısal puan türünde Türkiye 457.si olan Fatma Duygu Demirkol, aynı puan türünde Türkiye 934.sü olan Emre Biçkes, Özel Altınyıldız Koleji Müdür Yardımcıları Türkan Yavuz ve Aykut Değerlier’i ağırlayan Parmaksız, daha sonra YKS TYT Türkiye 158.si ve sayısal puan türünden Türkiye 457. si olan Ürgüp Tesan Fen Lisesi öğrencisi Muhammed Alperen Uzunçayır, Ürgüp Tesan Fen Lisesi Müdürü Selçuk Yalçın veÜrgüp Tesan Fen Lisesi Müdür Yardımcısı İbrahim Özcan makamında konuk etti.

Öğrencilerin ailelerinin de katıldığı ziyarette, başarılı olan öğrencileri tebrik eden Parmaksız: “Uzun emekleriniz ve özveriniz sayesinde YKS sınavında Türkiye’de ilk 1000’e girme başarısı göstererek hepimizi gururlandırdınız. Nevşehir’imizi ve ülkemizi geliştirecek olan akıllı, erdemli ve çalışkan gençlerimizin olması bizler için en büyük mutluluk kaynağı. Sevgili öğrencilerimizi tebrik ediyor, ilerideki hayatlarında da emeklerinin karşılıklarını almalarını temenni ediyor ve başarılarının devamı diliyorum. Nevşehir’i gururlandıran bu aydınlık gençleri yetiştiren ailelerini ve öğrencilerimizin başarılı olmalarında büyük pay sahibi olan kıymetli öğretmenlerimizi canı gönülden kutluyorum.” dedi. Öğrencilere  hediyelerinin takdim edilmesiyle ziyaretler sona erdi.