Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığında (YÖK) Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı kapsamında uygun bulunan projelerin destekleme sözleşmelerinin imza törenine katıldı. 
Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı kapsamında ilk kez desteklenmesi uygun bulunan projelerin sözleşmelerinin imzalanması için YÖK Başkanlığında tören düzenlendi.  Düzenlenen törene; YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Başkanvekilleri ve Yürütme Kurulu Üyeleri, projeleri kabul edilen yükseköğretim kurumlarının rektörleri ve proje yürütücüleri katıldı. Düzenlenen törenle, yükseköğretim kurumlarının 19 ülkenin iş birliğinde gerçekleştireceği 23 bilimsel projenin sözleşmesi imzalandı.
Üniversitemizin Uluslararası Projesi Desteklenmeye Uygun Bulundu
Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümünün ‘Sürdürülebilir Çevre Yönetimi Teknolojileri, Ekosistemler ve Sürdürülebilir Yapılı Çevre (Ekosistemler; Deniz Ekosistemleri ve İklim Araştırmaları, Tatlısu Ekosistemleri, Biyoloji Çeşitleri) başlıklı projesi YÖK’ün desteklenebilir projeleri arasında yer aldı.
YÖK tarafından desteklemeye uygun görülen projemiz 2016-2017 yılları arasında üniversitemiz ile İran’ın Tahran Üniversitesi arasında ortaklaşa yürütülecek. Her iki üniversite ve ülke arasında araştırma kapasitesinin artırılması, uluslararası iş birliklerinin geliştirilmesi, uluslararasılaşma süreçlerine katkı ile iki üniversite arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimi amaçlanıyor.
Rektörümüz ve YÖK Başkanı Sözleşmeye Birlikte İmza Attı
Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı kapsamında YÖK’te desteklenmesi uygun bulunan projelerin imza törenine katılan Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, YÖK Başkanı Prof. Dr. M.A. Yekta Saraç ile proje sözleşmesini birlikte imzaladı.
Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, uluslararasılaşma yolunda hızla ilerleyen Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi tarafından hazırlanan ve desteklemeye uygun görülen projenin üniversitemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulundu. Rektörümüz ayrıca, projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.